Regjimi në Iran dënon me 26 vjet burg futbollistin

by admin
Spread the love

Futbollisti iranian, Amir Nasr-Azadani, është dënuar me 26 vjet burg nga një gjykatë revolucionare për vrasjen e tre anëtarëve të forcave të sigurisë dhe dy krime të tjera të kryera gjatë protestave që kanë tronditur vendin që nga mesi i shtatorit.

Tre të tjerë të implikuar në vrasjen e tre militantë islamikë në qytetin e Isfahanit në mes të nëntorit janë dënuar me vdekje dhe një tjetër me dy vjet burg.

Ish-lojtari i Rah-Ahan, Tractor dhe Gol-e Rayhan, 26 vjeç, ishte akuzuar nga regjimi iranian për një krim të quajtur “moharebeh”, domethënë “armiqësi me Zotin”, sipas “IranËire”. Me këtë akuzë u dënuan me ekzekutimin me varje i riu Mohsen Shekari dhe mundësi Majid Reza Rahnavard. Ata u varën në publik në qytetin e shenjtë të Mashadit me të njëjtat akuza si Amir Nasr-Azadani, pas një procesi gjyqësor të konsideruar të padrejtë.

Të paktën futbollisti duket se i ka shpëtuar dënimit me vdekje.


Top Channel

You may also like