Rama, Vuçiq dhe Zaev njëzëri: Na u bashkoni në Ballkanin e Hapur

by admin
Spread the love

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq dhe kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev i kanë ftuar shtetet e Ballkanit Perëndimor që të bashkohen në nisëm rajonale Ballkani i Hapur.

Kjo ftesë nga kjo treshe vjen dy ditë para takimit që do të mbahet në Tiranë.

“Deri më tash pjesë e kësaj iniciative janë Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut dhe ajo është dhe do të jetë e hapur për të gjitha shtetet e Ballkanit Perëndimor”, thuhet në një letër të përbashkët nga Rama-Vuçiq-Zaev.

“Ne shfrytëzojmë këtë mundësi edhe një herë për t’i ftuar të gjithë fqinjët që të na bashkohen, që t’u ofrojnë qytetarëve të tyre atë në ne u ofrojmë qytetarëve tanë”, thuhet në letër.

Në të thuhet se ata si krerë nuk mund të lejojnë që banorët e Ballkanit ta përjetojnë tmerrin e së kaluarës, derisa sipas tyre Bashkimi Evropian po e pamundëson zgjerimin.

“Ne kemi dallimet tona, ne nuk pajtohemi për disa çështje, por që të gjithë pajtohemi se ekonomia dhe katër liritë themelore të BE-së janë mënyra më e mirë për t’i dhënë rajonit tonë shpresë për paqe afatgjatë”, thuhet ndër të tjera në letër.

Takimi i radhës i Ballkanit të Hapur mbahet në Tiranë më 20 dhe 21 dhjetor.

Këtë iniciativë nuk e mbështesin Kosova, Mali i Zi dhe Bosnja e Hercegovina.

Lexo lajme interesante

You may also like