Radev: Falë Macronit, pa bullgarët në Kushtetutë nuk ka BE për Maqedoninë

by admin
Spread the love

Sipas presidentit bullgar Rumen Radev, Maqedonia nuk do të bëhet anëtare e BE-së, nëse bullgarët nuk hyjnë në Kushtetutë. Për të ka pasur agresion ndaj Bullgarisë dhe bullgarëve në Maqedoni, transmeton InfoShqip.

Kur patëm një presion të madh për të lejuar pa kushte Republikën e Maqedonisë së Veriut që të fillojë negociatat për anëtarësim në BE, unë vendosa dy herë veton dhe ngrita çështjen para BE-së për të drejtat e bullgarëve maqedonas, se së pari duhet të garantohen të drejtat e tyre. duke u shkruar në Kushtetutën e vendit dhe pastaj do të hapet rruga për negociata. Ky pozicion u mbrojt deri në fund. Falë udhëheqjes së presidencës franceze dhe presidentit Macron u bë fakt“, tha Radev.

Këtë e deklaroi ai i pyetur për qëndrimin e tij pas sulmeve ndaj klubit bullgar “Car Boris Treti” në Ohër.

Nga udhëheqja shtetërore e Republikës së Maqedonisë së Veriut, nga shoqëria e fqinjit tonë, duhet kuptuar se rruga drejt Bashkimit Evropian kalon përmes njohjes dhe respektimit të të drejtave të bullgarëve të Maqedonisë, të trashëgimisë sonë kulturore dhe historike. . Kjo është mënyra e vetme që qytetarët e Maqedonisë së Veriut të ndjekin rrugën të cilën e kanë shprehur vazhdimisht se duan ta ndjekin, natyrisht me respekt për historinë tonë të përbashkët dhe rrënjët e përbashkëta dhe të thella historike, theksoi Radev, raportojnë mediat bullgare./InfoShqip.com

Lexo lajme interesante

You may also like