Qumështi, produktet e qumështit dhe rreziku nga kanceri

by admin
Spread the love

Të dhënat nga disa hulumtime sugjerojnë se bulmetrat mund të ulin rrezikun ndaj kancerit të gjirit me rreth 10-15%.

Gjithsesi, është shumë herët që këto të dhëna të cilësohen si përfundimtare dhe studime të mëtejshme janë të nevojshme.

Nga ana tjetër, marrja e bulmetit nuk e rrit aspak rrezikun e prekjes nga kanceri i gjirit. Faktor rreziku të cilët mund t’i kontrolloni në stilin e jetesës janë moskonsumimi ose reduktimi i alkoolit, mbajtja e një peshe të shëndetshme dhe aktiviteti i rregullt fizik.

Artikulli Mëparshëm“Covid-19 do të na prishë festat e fundvitit dhe për shumë vite të tjera”
Artikulli TjetërTërshërë me fruta të thata

Lajme interesante

You may also like