Qeveria siguron ilaçin ”Trikafta” për pacientët me Fibrozë cistike – Shqip

by admin
Spread the love

Qeveria ka siguruar ilaçin trikafta, informon Klan M.

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut njofton se ka siguruar ilaçin “Trikafta” për pacientët më kritikë që vuajnë nga fibroza cistike kanë përfunduar në një afat të shkurtër.

“Pacientët kanë filluar të marin dozat e para të medikamentit “Trikafta”, është terapi 1 vjeçare për 12 pacientë.

Ndryshe për këtë qëllim javë më parë nga Fondi i Shëndetësisë janë miratuar mbi 2.2 milionë euro dhe në bashkëpunim me të gjitha institucionet përkatëse, në ditët e kaluara kanë përfunduar të gjitha procedurat që mundësojnë blerjen e menjëhershme të pandërprerë të ilaçit “Trikafta” për pacientët në gjendje kritike nga fibroza cistike”. /KlanMacedonia/

You may also like