Qëllimi kryesor është të më arrestojnë – Shqip

by admin
Spread the love

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç i ftuar në RTS foli për zgjedhjet e ardhshme e 17 dhjetorit, ku tha se opozita ka si qëllim rrëzimin e tij nga pushteti dhe arrestimin.

“Do të ekspozohemi ndaj presioneve të padyshimta. Ju po shikoni se si ta çoni anijen tonë serbe në një port të qetë mes gjithë shkëmbinjve dhe problemeve. Ne do të vazhdojmë ta bëjmë këtë edhe në të ardhmen. Ata nuk do të heqin dorë nga pikëpamjet e tyre për një Kosovë të pavarur.”, filloi fjalimin e tij Vuçiç.

Më pas ai foli për planin franko-gjerman.

“Ne do t’i mbrojmë interesat tona me zgjuarsi, seriozitet, mençuri dhe strategji.Mesazhi kryesor është se do të më arrestojnë. Kjo është fjala përmbyllëse e Aleksiqit dhe Marinika Tepiqit. Ata njoftuan sot se Vuçiç nuk do ta shohë fundin e mandatit të tij dhe ky është mesazhi i tyre”, theksoi ai.

Vuçiç shtoi se fushata e opozitës ishte e kufizuar në kritikimin e qeverisë.

“Të gjitha problemet vijnë nga Vuçiçi. Kur ta rrëzojmë, atëherë do të jetë mirë. Nëse i humbnim zgjedhjet, do të urojmë menjëherë. Autoritetet shtetërore do të garantojnë paqen”, tha Vuçiç.

Presidenti serb mbajti dje tubimin e fundit të fushatës në Serbinë qendrore, duke përfunduar një turne popullor nëpër vend për të siguruar një mandat tjetër në pushtet për partinë e tij populiste në zgjedhjet e parakohshme të dielën, të nxitur kryesisht nga zemërimi publik për të shtënat masive.

Zgjedhjet parlamentare të 17 dhjetorit – të pestat që nga viti 2012, të kombinuara me votime të njëkohshme në shumicën e komunave, duke përfshirë kryeqytetin Beogradin dhe në provincën veriore të Vojvodinës – vijnë vetëm 18 muaj pas atij të mëparshëm.

You may also like