Pse shtatzënat duhet patjetër të marrin vitaminën D

by admin
Spread the love

Fëmijët që lindin me nivele të ulëta të vitaminës D janë në rrezik më të lartë të kenë tension të lartë dhe të sëmuren më shpesh, ka treguar një studim i ri.

Bebet, vitamina D e të cilave është në nivele të ulta në lindje, kanë rrezik 60 për qind më të madh të zhvillimit të tensionit të lartë të gjakut sistolik midis moshave gjashtë dhe 18, sipas studimit të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Nëse nëna e një fëmije nuk merr vitaminën D mjaftueshëm nga ushqimi, ekspozimi në diell ose shtesat gjatë kohës sa është shtatzënë, foshnjat nuk do të jenë në gjendje të absorbojnë siç duhet kalciumin që kanë nevojë për të zhvilluar eshtra të forta.

Kjo mund të ketë efekte katastrofike për shëndetin e tyre kardiak më vonë në jetë, duke rritur rreziqet e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës.

You may also like