Prova të suksesshme të armëve hipersonike amerikane – Shqip

by admin
Spread the love

Tre teste u kryen me sukses në qendër të Agjencisë Amerikane të Hapësirës – NASA në shtetin e Virxhinias, tha Pentagoni.

Tre teste u kryen me sukses në qendër të Agjencisë Amerikane të Hapësirës – NASA në shtetin federal të Virxhinias, tha Pentagoni, raporton Reuters.

Testet kishin për qëllim të testonin teknologjinë dhe aftësitë e prototipeve të sistemeve të avancuara hipersonike në një mjedis të botës reale, shtoi deklarata.

Shpejtësia 6200 kilometra në orë

Është njoftuar gjithashtu se Marina dhe Ushtria do të kryejnë një test të përbashkët fluturimi me raketa hipersonike në vitin fiskal 2022, i cili filloi më 1 tetor.

Armët hipersonike udhëtojnë në atmosferën e sipërme me më shumë se pesë herë shpejtësinë e zërit, ose rreth 6,200 kilometra në orë.

Shtetet e Bashkuara kanë zhvilluar në mënyrë aktive armë hipersonike si pjesë e programit të saj konvencional që nga fillimi i viteve 2000, me kompani të tilla si Lockheed Martin dhe Raytheon Missiles & Defense. /tesheshi.com/

Lajme interesante

You may also like