Probleme me hemorroide, ç’duhet të hamë? – Shqip

by admin
Spread the love

Mjekët sugjerojnë një dietë të caktuar ushqimore, si dhe aktivitet fizik, për njerëzit që kanë probleme me hemorroide.

Një dietë e ekuilibruar ndihmon për të rregulluar funksionin e zorrëve, duke larguar një nga faktorët kryesorë të rrezikut për formimin e hemorroideve. Kjo pasi parandalimi i përsëritjeve të hemorroideve varet nga jashtëqitja normale.

Kur dieta ushqimore është korrekte, e pasur hemorroide me lëngje dhe fibra arrihet që materialet fekale të jenë të buta dhe lehtësisht të lëvizshme nëpër zorrë, duke mënjanuar problemet në defekim dhe uljen e presionit të venave të anusit.

Linja e të ngrënit është:
– Sa më shumë të ziera dhe të pjekura
– Evitoni të skuqurat, pikantet, lajthitë, bajamet, çokollatat
– Sa më shumë lëngje, për të shmangur dehidratimin e trupit.

Për sa i përket përditshmërisë, do të rekomandoja të shmanget pozicioni ulur në karrige për një kohë të gjatë. Si dhe është e rëndësishme të shmangni uljen në vendet e ftohta. Gjithmonë duhet të ketë një jastëk mbi karrige.

Aktiviteti fizik, ku përshihet e ecura, dhe rritja e sasive të fibrave dhe lëngjeve në dietë janë një kombinim i duhur për parandalimin dhe mospërsëritjen e hemorroideve.

You may also like