Prindërit në Gjermani revoltohen kundër kësaj detyre shkollore

by admin
Spread the love

“Një baba turk në Gjermani e martoi vajzën e tij me djalin e vëllait të tij pa pëlqimin e saj, për të siguruar një lejeqëndrim në Gjermani dhe kështu një jetesë për të. Diskutoni situatën me fqinjin tuaj të tryezës. Çfarë konfliktesh shihni në këtë?”.

Jo, kjo nuk është një shaka e keqe. Kjo është një detyrë për nxënësit në gjimnazin e Siegburgut, Alleestrasse dhe ka shkaktuar shumë zemërim!

Bëhet fjalë për një detyrë nga një orë mësimi filozofie me temë: “Një etikë për të gjitha kulturat? – Hapja e problemit në fushën e tensionit midis relativizmit kulturor dhe universalizmit”, shkruan “Bild”.

Tashmë është shkaktuar një diskutim i nxehtë në rrjetet sociale dhe çështja ka arritur në nivel politik. Në një letër të hapur drejtuar Ministrisë së Arsimit të NRW, “Federata e Shoqatave të Prindërve Turq në NRW” (FÖTEV) me seli në Dortmund është “shtangur”. Detyra përdor fjalorin e populistëve të djathtë.

Në fund të fundit, shkolla kërkoi shprehimisht falje në faqen e saj të internetit, transmeton portli Shtegu. Por për FÖTEV, kjo nuk është e mjaftueshme sa duhet.

Zëvendësshefi Ali Sak për “Bild” ka deklaruar: “Një mësues mund të bëjë gabime. Qartë. Por nëse menaxhmenti i shkollës nuk distancohet në mënyrë eksplicite nga detyra, ne nuk shohim bazë për bashkëpunim të respektueshëm në shkollë në të ardhmen”.

Sipas një zëdhënësi të qeverisë së qarkut të Këlnit, drejtoresha tashmë ka informuar për rastin në pika të ndryshme ose ka ofruar bisedën. Detyra u hoq jashtë kontekstit dhe erdhi “nga një libër shkollor i miratuar në NRë”.

Lexo lajme interesante

You may also like