Petkoviq thotë se marrëveshja për dokumentet është fitore për popullin serb në Kosovë

by admin
Spread the love

Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, ka thënë se marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë për dokumentet ka siguruar paqe dhe stabilitet në Kosovë dhe se kjo është me rëndësi të madhe, pasi sipas tij, “përkundër të gjitha pengesave dhe shantazheve”, arritën të ruanin dokumentet personale serbe në Kosovë.

“Falë përpjekjeve të fuqishme diplomatike të presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, sot arritëm të marrim garancitë e nevojshme nga BE-ja dhe në këtë mënyrë të arrijmë një marrëveshje për lirinë e lëvizjes dhe dokumentet serbe”, ka thënë Petkoviq, duke iu referuar gjithmonë Kosovës me termat qeveritarë serb.

“Me të kemi arritur të sigurojmë paqen dhe stabilitetin në zonën e Kosovës dhe Metohisë dhe të ruajmë kartat e identitetit serb për serbët në krahinën jugore, si në veri ashtu edhe në jug të Ibrit. Prandaj mund të them se ne kemi lajme të rëndësishme dhe të rëndësishme”, thuhet në njoftim.

“Marrëveshja është me rëndësi vendimtare për serbët që jetojnë në Kosovë dhe Metohi, sepse përkundër të gjitha pengesave dhe shantazheve, ne arritëm t’i ruanim dokumentet personale serbe për popullin tonë në krahinë, dhe kështu shpëtuam edhe praninë e shteti i Serbisë në atë zonë”.

Ai përsëritit fjalët e presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, i cili tha se në kudo në pikëkalime kufitare do të shfaqen tabela ku thuhet se “Serbia nuk e njeh Kosovën shtet”, dhe se “Ende vlen rezoluta 12:44″, raporton RTS, transmeton Klankosova.tv.

“Mundësimi i përdorimit të letërnjoftimeve të lëshuara nga Prishtina (Kosova) bëhet vetëm për arsye praktike për të lehtësuar pozitën e individëve dhe për të mundësuar lirinë e lëvizjes, në përputhje me Marrëveshjen për Lirinë e Lëvizjes, të arritur në Dialogun e vitit 2011. Nuk mund të interpretohet si njohje e pavarësisë së shpallur në mënyrë të njëanshme të Kosovës, nuk paragjykon përcaktimin e statusit përfundimtar të Kosovës dhe nuk mund të interpretohet si pëlqim i Beogradit për të devijuar nga Rezoluta 1244 (1999) e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara”.

Lexo lajme interesante

You may also like