Petkov: Ne jemi të detyruar të rikthejmë klimën e mirëkuptimit me Maqedoninë e Veriut, së bashku mund të bëjmë më shumë

by admin
Spread the love

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë, Kiril Petkov, ka dhënë deklaratë me rastin e 30 vjetorit të njohjes së pavarësisë së Republikës së Maqedonisë së atëhershme. Deklarata e kryeministrit është publikuar në faqen zyrtare të Këshillit të Ministrave në Facebook.

“Sot bëhen 30 vjet nga njohja e pavarësisë së Republikës së atëhershme të Maqedonisë. Më 15 janar 1992, qeveria e Filip Dimitrov ishte e para që mbrojti të drejtën e miqve tanë maqedonas për të pasur shtetin e tyre.

Kështu, Bullgaria ka treguar se dëshiron të ketë marrëdhënie reale të vullnetit të mirë dhe dialogut mes dy vendeve tona. Sot ne kemi detyrimin të rivendosim klimën e mirëkuptimit mes nesh, sepse së bashku mund të bëjmë më shumë”, tha Kiril Petkov. Kryeministri bullgar ditën e martë (18 janar) do ta vizitojë Shkupin.

Lexo lajme interesante

You may also like