Pesë gjërat që duhet të dini për transportin publik në Gjermani pas biletës 9 euroshe

by admin
Spread the love

Oferta mujore e biletave prej 9 € do të skadojë në fund të gushtit, këtu janë disa gjëra që duhet të dini për transportin publik në Gjermani dhe çfarë të prisni në të ardhmen.

Nuk do të mund të udhëtoni në të gjithë Gjermaninë me një biletë

Njerëzit në Gjermani kanë shijuar një ofertë shumë të lirë transporti këtë verë. Për muajt qershor, korrik dhe gusht, transporti publik ka kushtuar vetëm 9 € në muaj – ose 27 € për të gjithë periudhën – për të gjithë, përfshirë turistët (edhe pse fëmijët nën moshën gjashtë vjeç zakonisht udhëtojnë falas).

Një nga gjërat më të bukura për biletën 9 € është se ajo është e disponueshme për t’u përdorur në të gjitha rrjetet e ndryshme të transportit publik lokal në të gjithë Gjermaninë.

Kjo do të thotë që nuk keni nevojë të blini një biletë të re kur udhëtoni në një rajon tjetër. Bileta mund të përdoret gjithashtu në trenat rajonalë (si dhe autobusët, U-Bahn, S-Bahn dhe tramvaj). Kështu që ju mund të udhëtoni në distanca të gjata – dhe madje edhe në vende të huaja në disa raste.

Nga 1 shtatori, gjërat bëhen sërish pak më të ndërlikuara. Do t’ju duhet të blini një biletë në zonën ku dëshironi të udhëtoni. Pra, nëse vizitoni Hamburgun nga Këlni, karta juaj mujore nuk do të jetë më e vlefshme atje (dhe bileta prej 9 € nuk do të jetë më).

Biletat ndryshojnë në çmim në të gjithë Gjermaninë

Kostoja e transportit publik ndryshon shumë në varësi të vendit ku ndodheni.

Sipas një studimi nga Klubi Gjerman i Automobilave ADAC në nëntor 2021 (megjithëse çmimet janë kryesisht të njëjta këtë vit), biletat javore – me 36 € – ishin më të shtrenjtat në Berlin, ndërsa në Mynih kushtonin vetëm 17,80 €.

Diferenca në biletat mujore ishte po aq e habitshme. Në Mynih, këto mund të blihen për vetëm 57 €, ndërsa në Hamburg kushtojnë pothuajse dyfishin e kësaj shume në 112,80 €.

Biletat ditore për të rriturit ishin më të shtrenjtat në Berlin, Bon dhe Këln me 8,80 euro dhe kushtonin rreth 60 për qind më shumë se në Frankfurt, ku çmimi është rreth 5,50 euro.

Për një udhëtim të vetëm të rriturit në Mynih paguanin 3,40 €, ndërsa në Hamburg një biletë e vetme kushtonte 2,40 €.

Këto çmime të përgjithshme, të cilat janë të disponueshme në faqet e internetit të operatorëve lokalë të transportit publik në të gjithë vendin ose duke pyetur një anëtar të stafit në zyrën e biletave, do të kthehen nga 1 shtatori, prandaj kini parasysh biletën që ju nevojitet dhe zonën ku po udhëtoni. në.

Dhe mos harroni të vërtetoni biletën tuaj përpara udhëtimit nëse kërkohet në zonën tuaj për të shmangur një përvojë të pakëndshme me një kontrollues biletash.

Por transporti publik ka të ngjarë të rritet në çmim së shpejti

Shoqatat e transportit në të gjithë Gjermaninë kanë thënë se klientët do të duhet të llogarisin me rritjen e çmimeve ndërsa përpiqen të zgjerojnë infrastrukturën dhe të përballen me kostot në rritje të energjisë.

Grupi gjerman i shtypit DPA anketoi operatorët – dhe ata thanë se po planifikonin të rrisnin koston e tarifave të tyre në të ardhmen e afërt.

Në dhe rreth Shtutgartit, për shembull, tarifat janë vendosur të rriten mesatarisht me 4.9 përqind në fillim të vitit të ri, ndërsa në zonën e madhe të Nurembergut ato do të rriten me tre përqind.

Në rajonin e mbuluar nga shoqata e transportit Rhein-Main, e cila përfshin Frankfurtin dhe zonën përreth, një rritje prej 3.9 përqind u vendos në korrik.

Disa nga operatorët rajonalë të transportit të Gjermanisë do të takohen në shtator dhe tetor për të vendosur mbi tarifat e ardhshme.

Shoqata e udhëtimeve Verkehrs und Tarifverbund Stuttgart shpjegoi: “Aktualisht, kompanitë e transportit po përballen me probleme të mëdha financiare për shkak të rritjes së çmimeve të energjisë.”

Ata thanë se nevojiteshin më shumë fonde nga qeveria thjesht për të mbajtur transportin publik të funksionojë normalisht.

Së shpejti mund të ketë një tjetër ofertë transporti të reduktuar

Bileta prej 9 euro ka qenë një sukses i jashtëzakonshëm, të paktën në sytë e përdoruesve të transportit publik në Gjermani. Edhe kur trenat ishin të mbushur plot dhe kishte raportime se njerëzit duhej të hiqeshin nga platformat në shërbimet e ngarkuara – asgjë nuk mund ta zbehte frymën e biletës prej 9 €.

Por qeveria e koalicionit gjerman – e përbërë nga socialdemokratët, të gjelbërt dhe demokratët e lirë – duket se është e ndarë për të ardhmen e biletave të udhëtimit me kosto të ulët.

Të Gjelbrit miqësorë me klimën dhe grupet e tjera, kanë bërë presion që një vazhdimësi të hyjë në fuqi sa më shpejt të jetë e mundur pas përfundimit të ofertës prej 9 €.

Ka pasur shumë propozime të paraqitura, duke përfshirë një biletë mujore prej 29 €, një ofertë prej 69 € – dhe një biletë vjetore prej 365 €.

Edhe pse ministri gjerman i Financave, Christian Lindner (FDP), ka përjashtuar mundësinë e zgjatjes së ofertës së biletave prej 9 euro, ka të dhëna se një ofertë e re e reduktuar e transportit do të hyjë në fuqi diku në të ardhmen e afërt.

Ministri i Transportit Volker Wissing, gjithashtu FDP, tha kohët e fundit se ai dëshiron të presë për studime për të analizuar efektin e biletës përpara se të prezantohet një ofertë e mundshme vijuese ose në fund të këtij viti ose vitin e ardhshëm.

Pika e pengesës është se nga do të vinin paratë. Qeveria ka shpenzuar 2.5 miliardë euro për ofertën e verës prej 9 eurosh, por me një dimër të vështirë që po vjen mes krizës energjetike, politikanët nuk do të jenë të prirur të ofrojnë më shumë seç duhet për transportin publik.

Transporti publik i Gjermanisë është i popullarizuar – të paktën në qytete

Pavarësisht nëse ka një biletë të re të lirë transporti në rrugë, është e drejtë të thuhet se njerëzit me të vërtetë përdorin trenin, autobusin dhe rrjetin U-Bahn.

Në vitin 2021, rreth 7.88 miliardë pasagjerë u transportuan vetëm në autobusë dhe trena të Gjermanisë. Qytetet janë të mbushura me stacione autobusësh, stacione treni dhe tramvaje.

Por nuk është e mrekullueshme për të gjithë. Sipas një studimi të vitit 2021 nga filiali i Deutsche Bahn dhe startup-i i lëvizshmërisë ioki, qasja në transportin publik është reduktuar ndjeshëm dhe shpesh nuk është deri në zeroja për rreth 55 milionë njerëz që jetojnë në periferi ose zona rurale.

Lexo lajme interesante

You may also like