Përdorimi i botox-it e filtrave ka dalë aq jashtë kontrollit sa vendet po ndërhyjnë ligjërisht (Britania ndalon me ligj injeksionet)

by admin
Spread the love

Mos po kthehemi gjë në një botë me portrete më natyrale dhe këto janë thjesht hapat e parë? Apo është tepruar aq sa nuk mban më ujë pilafi me ndërhyrje estetike dhe tani qeveritë duhet t’i gjejnë zgjidhje dhe këtij halli?

Pas Norvegjisë, e cila vendosi të rregullojë me ligj përdorimi  e filtrave  në Instagram, pra t’i detyronte blogeret më të njohura të tregojnë kur kanë vënë filtra e fotoshop, tani është Anglia që suprizon në këtë aspekt.

Britania e Madhe vendosi që personat poshtë moshës 18 vjeç nuk do mund të përdorin më injeksionet e toksinës së njohur si botulinum, aka botox-i  i famshëm po ashtu si  dhe fillera. Këto përdorime ndalohen për përdorime kozmetik, sipas ligjit të ri. Sipas argumeteve të sjella, ligji vjen  në mbrojtje të të rinjve nga dëmtime të ndryshme që sjell industria e bukurisë.

Ky vendim vjen pas vitesh tentativa  për të ndërhyrë në këtë industri, e cila duhet thënë se tashmë ka dalë tërësisht  nga kontrolli./revistawho.com

Lexo lajme interesante

You may also like