Papa Françesku del nga spitali në Romë, pas operacionit në bark

by admin
Spread the love

Papa Françesku doli nga spitali Gemelli i Romës të premten, ku 86-vjeçari po kurohej nga operacioni abdominal.

Stafi i spitalit ishte mbledhur pranë hyrjes së spitalit dhe njerëzit u rreshtuan në vendkalimin jashtë objektit në një përpjekje për të parë Papën.

Papa Françesku kishte qëndruar në spitalin Gemelli të Romës pasi iu nënshtrua një operacioni abdominal të mërkurën e kaluar. Ai kishte rifilluar punën e tij nga spitali dhe do të kthehet në Vatikan pas lirimit të tij.

Të enjten, drejtori i Zyrës së Shtypit të Vatikanit Matteo Bruni tha se stafi mjekësor raportoi se Papa “kishte pushuar mirë gjatë natës. Kursi klinik vazhdon rregullisht. Ekzaminimet hematokimike janë në intervalin normal.”

Më herët atë ditë, “në shenjë falënderimi, ai priti të gjithë ekipin operativ të formuar nga personeli mjekësor, infermierët, punonjësit socialë dhe shëndetësorë dhe ndihmësit që koordinuan, kryen dhe bënë të mundur operacionin më 7 qershorin e kaluar”, shtoi Bruni.

Papa vizitoi gjithashtu fëmijët në repartin e Onkologjisë Pediatrike dhe Neurokirurgjisë së Fëmijëve “të cilët ditët e fundit i kanë shprehur dashurinë e tyre Papës përmes letrave të shumta, vizatimeve dhe mesazheve të shërimit të shpejtë”, tha Bruni.

“Në përshëndetjen e të pranishmëve, Shenjtëria e Tij falënderoi të gjithë stafin e kujdesit shëndetësor për profesionalizmin dhe përpjekjet e tyre për të lehtësuar vuajtjet e njëri-tjetrit me butësi dhe humanizëm, përveç mjekimit”, tha ai.


Top Channel

You may also like