Osmani nesër do të vizitojë maqedonasit në Shqipëri

by admin
Spread the love

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, në lidhje me pretendimet e deritanishme të përfaqësuesve të komunitetit maqedonas në Shqipëri se po përballen me presion për t’u listuar si bullgarë në regjistrimin e ardhshëm në Shqipëri, ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, informoi se gjatë ditës së nesërme do ta vizitojë Pustec, Dzepiste dhe ju duhet, transmeton InfoShqip.

Tashmë kam pasur komunikim me ta dhe jemi marrë vesh që nesër të vizitoj edhe Pustecin, Jepishtën dhe Trebishtën, ku edhe pakica kombëtare maqedonase jeton në Shqipëri. “Do të vizitoj komunat dhe shkollën dhe do të kem komunikim me qytetarët dhe shoqatat e tyre gjatë gjithë ditës nesër për të dëgjuar vërejtjet e tyre dhe për të parë se çfarë mund të bëjmë për të ndihmuar në komunikimin me Republikën e Shqipërisë”, tha Osmani.

Sipas rendit të ditës, rreth orës 10:00, ministri Osmani do të zhvillojë takime në Trobishtë dhe Golobërdo, ndërsa rreth orës 12:30 do të arrijë në rajonin e Pustecit. Në Pustec janë planifikuar takime me kryetarin e MAIE-së, Vasil Sterjovski, si dhe me kryetarin e Komunës së Pustecit, Pali Kolevski, si dhe vizita në disa lokacione, shkolla, shtëpi përkujtimore, të cilat kanë rëndësi të veçantë për banorët vendas./InfoShqip.com

Lexo lajme interesante

You may also like