Nuk e paskemi ditur, kjo erëz që gjendet në kuzhinën e çdokujt, përmirëson shikimin

by admin
Spread the love

Ekzistojnë disa lloje ndryshimesh që mund të bëhen për të mbajtur sytë në formën më të mirë. Të parit mund të jetë shqisa më e rëndësishme, por shumë prej nesh po e lënë pas dore kujdesin ndaj syve.

Miliona njerëz vuajnë nga problemet e shikimit, duke filluar nga problemet e vogla, duke përfshirë skuqjen e syrit, për të përfunduar në gjendje më serioze si glaukoma.

Komplikimet e shikimit për shkak të obezitetit dhe diabetit janë gjithashtu në rritje, sipas NHS.

Por ekziston një lloj ushqimi i cili do të arrijë të përmirësojë shikimin, si dhe t’i mbajë sytë në formë.

Një do zë e rregullt e vitaminës A mund t’iu mbajë larg gjendjeve serioze shëndetësore të shikimitt.

Kjo ndihmon në mbrojtjen e sipërfaqes së syve, të njohur me terma mjekësor kornea, si dhe në largimin e infeksioneve.

Gjithashtu, rekomandohet të hahen ushqimet pikante, siç janë: piperi i kuq, speci i kuq, të cilat janë gjithashtu një burim i mirë i vitaminës A.

Lexo lajme interesante

You may also like