Nikolaj Milkov: Ka një parti që është e hapur për dialog me Bullgarinë, do të jetë më e lehtë për ne nëse arrijmë ta kemi vendin partner

by admin
Spread the love

Shpresoj se i njëjti proces konsolidimi do të zbatohet edhe në Maqedoni në kuptimin e asaj që ne mund të bëjmë në kuptimin pozitiv, sepse për fat të keq, përderisa ne disi kemi një lloj konsensusi kombëtar për Maqedoninë, ata nuk e shohin shumë qartë, transmeton InfoShqip.

Është një palë që është e hapur për dialog me Bullgarinë, sado e vështirë të jetë, dhe një tjetër që është kundër. Do të jetë shumë më e lehtë për ne nëse do të arrijmë të kemi partner shtetin, dhe jo partitë individuale, sepse aty ekziston rreziku i revolucionit.

Këtë, ndër të tjera, e deklaroi ministri teknik i Bullgarisë për Punë të Jashtme, Nikolaj Milkov, në takimin e tij të parë zyrtar me gazetarë në Sofje, ku promovoi prioritetet e politikës së jashtme të shtetit.

Me këtë, Nikolaj Milkov, i cili në kryesinë ministrore erdhi nga pozita e ambasadorit në Paris, që do të thotë se ishte një nga pjesëmarrësit e drejtpërdrejtë në negociatat për propozimin francez, pranoi hapur se procesi i negociatave nga pala maqedonase po zhvillohet përgjatë linja partiake, jo linja shtetërore! Që do të thotë se për Bullgarinë është e papranueshme që vetëm LSDM dhe BDI të qëndrojnë pas nënshkrimeve dhe pranimit të propozimit francez, si bartës të pushtetit në Maqedoni.

Tani, në fakt, qeveria po paguan çmimin e mostransparencës së gjithë procesit, gënjeshtrave dhe mospërfshirjes dhe njohjes në kohë të partisë më të madhe opozitare VMRO-DPMNE me përmbajtjen e të tri dokumenteve të pandashme nga francezët./InfoShqip.com

Lexo lajme interesante

You may also like