Nga e enjtja Zvicra i heq pothuajse të gjitha masat kundër koronavirusit

by admin
Spread the love

Nga e enjtja do të hiqen pothuajse të gjitha kufizimet. Maskat janë të detyrueshme deri në fund të marsit në transportin publik dhe në shtëpi dhe spitale. Mandati me Task Forcën ndërpritet

Zvicra sheh dritën në fund të tunelit. Nga e enjtja do të hiqen pothuajse të gjitha masat kundër koronavirusit, ashtu siç vendosi në mbledhjen e të mërkurës Këshilli Federal zviceran. Shumica e qartë e kantoneve ishin në parim në favor të kësaj.

Prandaj, kërkesa për maskë bie në dyqane dhe në ambientet e brendshme të restoranteve, si dhe në objektet, kompanitë dhe manifestimet e aksesueshme nga publiku. Rekomandimi për të punuar nga shtëpia hiqet dhe maska ​​nuk është më e detyrueshme në punë. Nga e enjtja, vizitorët do të mund të hyjnë sërish pa certifikatë në objektet dhe bizneset si kinema, teatro dhe ambiente të brendshme restorantesh dhe eventesh.

Për më tepër, ngjarjet kryesore nuk i nënshtrohen më kërkesës për leje. Gjithashtu eliminohen kufizimet për takimet private. Në konsultim me Këshillin Federal, do të hiqen edhe kufizimet vullnetare të kapacitetit në shitje me pakicë dhe teleferikë. Për më tepër, dëshmia e vaksinimit, rikuperimi ose testi negativ dhe formulari i plotësuar i hyrjes nuk duhet të paraqiten më për hyrje në Zvicër.

“Situata epidemiologjike vazhdon të zhvillohet pozitivisht; Falë nivelit të lartë të imunitetit në popullatë, nuk ka gjasa që sistemi shëndetësor të mbingarkohet pavarësisht nga qarkullimi i lartë i virusit në vazhdimësi”, shpjegoi Këshilli Federal në një njoftim për shtyp, tranemton portali Shtegu. Ai i sheh si të dhëna parakushtet për një normalizim të shpejtë të jetës sociale dhe ekonomike.

Megjithatë, disa masa mbeten në fuqi. Deri në fund të marsit ka ende detyrim për të izoluar ata që kanë rezultuar pozitivë. Deri atëherë duhet mbajtur maskë edhe në transportin publik dhe në objektet shëndetësore. Këshilli Federal njoftoi se nëse situata epidemiologjike zhvillohet siç pritej, urdhëresa për situatën e veçantë Covid-19 do të përfundojë më 1 prill 2022. “Kjo do të rezultojë në një kthim në situatën normale”.

Lexo lajme interesante

You may also like