Netanyahu mbron reformat, lideri ushtarak paralajmëron për rreziqe sigurie

by admin
Spread the love

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, ka thënë se demokracia e vendit nuk do të dëmtohet nga vendimi i parlamentit për t’i kufizuar kompetencat e Gjykatës së Lartë për të rrëzuar vendimet e qeverisë.

Planet për reformë në gjyqësor, që po ndiqen nga Netanyahu dhe qeveria e tij e krahut të djathtë, kanë nxitur protesta të paprecedenta që disa muaj dhe kanë shkaktuar një ndarje të thellë në shoqërinë izraelite, duke vënë në mëdyshje besnikërinë e disa rezervistëve të ushtrisë.

Kriza që nisi para shtatë muajsh u përshkallëzua më 24 korrik, kur parlamenti miratoi ndryshimin e parë, duke kufizuar kompetencat e Gjykatës së Lartë për të rrëzuar veprimet e qeverisë dhe duke rritur frikën se mund të rrezikohet pavarësia e gjykatës.


Top Channel

//Google Analytics - REMOVE TOMORROW window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-7855069-1');

//Facebook // window.fbAsyncInit = function() { // FB.init({ // appId: '1715618661991455', // xfbml: true, // version: 'v2.10' // }); // FB.AppEvents.logPageView(); // };

// (function(d, s, id) { // var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; // if (d.getElementById(id)) { // return; // } // js = d.createElement(s); // js.id = id; // js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; // fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); // }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

You may also like