Nëse tërhiqet ndonjë ministër, dal dhe propozoj të tjerë – nuk jam kryeministër Fejsbuku – Shqip

by admin
Spread the love

I pyetur për ndasitë në Aleancën për Shqiptarët dhe për ndikimin e mundshëm të kësaj gjendje në përbërjen qeverisëse, kryeministri teknik, Talat Xhaferi thotë se në rast se tërhiqet ndonjë ministër nga ASH-ja, do të propozojë emër të ri.

Xhaferi thotë se “nuk është kryeministër Fejsbuku”.

“Natyrisht, nuk e kontestoj të drejtën e pjesëmarrësve për të rishqyrtuar qëndrimet e tyre për pjesëmarrje në qeveri, në mënyrë që çdo anëtar i qeverisë të jetë i lirë të shprehet për statusin e tij të mëtejshëm në qeveri. Është e imja të ndjek dhe ndërkohë sipas sjelljes së tyre të veproj sipas kornizës të kompetencave të mia. Dhe kompetenca ime në situata të tilla është që të dal para kuvendit me propozime të tjera. Unë nuk jam politikan Facebook-u, nuk jam kryeministër që qeveris sipas deklaratave dhe aktiviteteve në Facebook. Unë jam kryeministër i kësaj qeverie, për të cilën kam propozuar një përbërje, prandaj anëtarët e qeverisë duhet të deklarohen zyrtarisht në një situatë kur kanë pikëpamje të kundërta, të deklarohen në vijë institucionale, a kanë ndjenja të që i përkasin kësaj përbërje ose jo!?”, thotë Xhaferi për MIA.

You may also like