Nëse nuk biem dakord në Glasgow, gjithçka do të shkatërrohet! – Shqip

by admin
Spread the love

Kryeministri britanik Boris Johnson tha të dielën se “gjithçka do të shkatërrohet” nëse COP26 për klimën në Glasgow dështon, duke këmbëngulur në nevojën për veprim urgjent nga udhëheqësit në mbarë botën.

“Nëse Glasgow dështon, gjithçka do të dështojë”, paralajmëroi lideri britanik në një konferencë shtypi në Romë pas samitit të G20. “Dhe Marrëveshja e Parisit do të shembet në vështirësinë e parë”.

“Ne kemi bërë përparim të arsyeshëm në G20 (…), por kjo nuk mjafton,” shtoi ai, duke shtuar se shanset për sukses të konferencës ndërkombëtare që filloi në Glasgow, Skoci të dielën, ishin 60 për qind.

“Perspektivat për sukses në Glasgow varen nga vullneti i mirë dhe guximi i të gjithë botës,” vuri në dukje Johnson.

“Nëse nuk veprojmë menjëherë, Marrëveshja e Parisit, qëllimi kryesor i së cilës është të kufizojë ngrohjen globale nën 2 gradë Celsius dhe nëse është e mundur 1.5 gradë Celsius, nuk do të shihet në të ardhmen si momenti kur njerëzimi e njohu problemin, por momenti kur u fshehëm dhe u kthyem në pikën nga e nisëm”, shtoi Johnson.

Konferenca e klimës COP26 e OKB-së u hap në Glasgow të dielën mbrëma.

Me ftesë të OKB-së, përfaqësues të qeverisë nga rreth 200 vende planifikojnë të diskutojnë se si njerëzit mund të frenojnë rritjen e ngrohjes globale. /tesheshi.com/

Lajme interesante

You may also like