Nëse ndryshoni dietën, do të lehtësoheni nga dhimbjet e artritit – Shqip

by admin
Spread the love

Grupi i shkaqeve që shkaktojnë inflamacion, ënjtje dhe dhimbje të nyjeve quhet artrit. Ekzistojnë diku tek 100 lloje të ndryshme, por më e zakonshmja është osteoartriti.

Në këtë rast, shtresa e kërcit që drejton kockat degjeneron, duke shkaktuar ënjtje, ngurtësi dhe dhimbje. Pa përjashtuar trajtimet mjekësore, ilaçet shtëpiake shoqëruar me ndryshimin e mënyrës së jetesës mund të ndihmojnë në uljen e simptomave dhe përparimin e sëmundjes.

Fillojeni duke ndryshuar dietën tuaj – Dieta perëndimore që është e pasur me yndyrna, sheqer dhe miell të rafinuar shkakton përshkueshmëri të zorrëve. Kjo do të thotë se mukoza e zorrëve lejon që bakteret e dëmshme të kalojnë në gjak. Trupi gjeneron një përgjigje imune për tu mbrojtur duke sulmuar padashje indet e veta. Kjo është një nga shkaqet kryesore të artritit.

Për të lehtësuar dhimbjet e nyjeve, këshillohet që të ndryshoni plotësisht mënyrën e të ngrënit. Dëmtimi i zorrëve përmbyset kur dieta juaj ushqimore është e pasur me perime, fruta, bishtajore dhe drithëra.

Shmangni sa më shumë të jetë e mundur, bulmetin, mishin e përpunuar dhe ushqimet me gluten. Një dietë e shëndetshme dhe natyrale siguron enzima që veprojnë kundër inflamacionit dhe zvogëlojnë dhimbjet e nyjeve tuaja!

Mos harroni se edhe mbajtja e një peshe të përshtatshme lehtëson presionin në nyje, ngurtësinë dhe dhimbjet nga artriti.

Lexo lajme interesante

You may also like