NATO përfiton nga mbrojtja e përbashkët e BE-së – Shqip

by admin
Spread the love

Ministrja franceze e mbrojtjes. Florence Parly u tha kolegëve të saj nga Aleanca e Atlantikut të Veriut se nuk kanë frikë nga planet e përbashkëta të mbrojtjes të Bashkimit Evropian, duke shtuar se Shtetet e Bashkuara do të përfitojnë dhe se kapacitetet evropiane vetëm do ta forcojnë Aleancën.

“Kur dëgjoj disa deklarata mbrojtëse për mbrojtjen e BE-së, kur shoh kërcënime të caktuara, duke përfshirë edhe këtë organizatë, them: “Mos ki frikë!””, tha ajo në një seancë ku mori pjesë edhe ministri i Jashtëm i BE-së, Josep Borrell.

Florence Parly shtoi se mbrojtja evropiane nuk është bërë me qëllimin për të qenë një opozitë ndaj NATO -s, por që, përkundrazi, një Evropë më e fortë do të kontribuojë në një Aleancë të forcuar dhe më të fortë.

Iniciativat plotësuese

Sekretari amerikan i Mbrojtjes Lloyd Austin u përgjigj pozitivisht në prezantimin e tij publik dhe përshëndeti forcimin e mbrojtjes evropiane.

“Ajo që do të donim të shihnim janë iniciativa që janë plotësuese me gjërat që NATO po bën,” shtoi ai.

Nga 27 anëtarët e BE-së, 21 janë anëtarë të paktit të NATO-s, i cili përfshin 30 vende. /tesheshi.com/

Lajme interesante

You may also like