Mos i injoroni kurrë, shenjat që tregojnë se mund të keni trombozë – Shqip

by admin
Spread the love

Tromboza është një nga gjendjet më të rrezikshme mjekësore, me pasoja të rënda nëse nuk reagohet me kohë. Gjatë lëndimeve, është normale që gjaku të mpikset, sepse në atë mënyrë parandalohet humbja e tij dhe shërohen plagët. Megjithatë, disa njerëz vuajnë nga mpiksja e tepërt e gjakut, e cila mund të çojë në trombozë.

Kjo do të thotë që te këta njerëz formohet mpiksje gjaku që bllokojnë enët e gjakut, ndërsa kjo mund të jetë shumë e rrezikshme sepse mund të çojë në një sulm në zemër ose goditje në tru.

Janë këto disa ndër simptomat e kësaj gjendjeje: Dhembja e këmbëve mund të tregojë këtë gjendje. Veç kësaj, shfaqen edhe ngërçe. Një kollë e pashpjegueshme, një kollë që zgjat për një kohë të gjatë pa ndonjë arsye specifike, mund të tregojë mpiksjen e gjakut.

Dhimbja e gjoksit, frymëmarrja e vështirësuar mund të tregojnë praninë e një mpiksje gjaku në zonën e mushkërive, përveç kësaj mund të tregojë probleme të tjera të zemrës.

Marramendja që zgjat për një kohë është një tjetër simptomë. Gulçimi, dhimbja në frymëmarrje të thellë, pamundësia e frymëmarrjes së thellë janë gjithashtu tregues të kësaj gjendjeje.

Ënjtja e këmbëve është një tjetër tregues, ndërsa mpiksjet e gjakut çojnë në trombozë dhe parandalojnë shpërndarjen normale të oksigjenit në organe.

Vija dhe vija të kuqe në lëkurë janë një simptomë shumë e zakonshme e kësaj gjendje. Nëse vëreni ndonjë nga simptomat, sigurohuni që të vizitoni një mjek, mos i injoroni ato, sepse formimi i mpiksjes së gjakut mund të çojë në kushte shumë të rënda mjekësore, dhe madje edhe vdekje.

Lajme interesante

You may also like