Mbrojtja britanike: Rusët e mobilizuar janë të patrajnuar, trajnimi po zhvillohet në Bjellorusi sepse Rusia s’ka staf as municione

by admin
Spread the love

Ministria britanike e mbrojtjes thotë se ata që janë mobilizuar në Rusi në javët e fundit ka gjasa të kenë stërvitje minimale ose nuk kanë trajnim fare.

Vladimir Putin urdhëroi mobilizimin e 300,000 rezervistëve në shtator dhe tani ka filluar aksioni vjetor i rekrutimit të vjeshtës në vend.

Kjo ka të ngjarë të sjellë 120,000 personel shtesë në luftën në Ukrainë.

Ministria e Mbrojtjes shtoi se trajnimi po zhvillohet në Bjellorusi “për shkak të mungesës së stafit trajnues, municioneve dhe objekteve në Rusi”.

“Rusia ndoshta po lufton për të ofruar trajnime ushtarake për lëvizjen e saj aktuale të mobilizimit dhe pranimin e saj vjetor të rekrutimit në vjeshtë. Forcat e Armatosura Ruse ishin shtrirë tashmë duke ofruar trajnime për rreth 300,000 trupat e nevojshme për ‘mobilizimin e pjesshëm’ të saj, të shpallur më 21 shtator 2022. Këto çështje do të shtohen nga cikli shtesë i rregullt vjetor i rekrutimit të vjeshtës, i shpallur më 30 shtator 2022 dhe duke filluar nga 1 nëntori 2022, i cili zakonisht pritet të sjellë 120,000 personel shtesë. Rekrutët e sapomobilizuar ka të ngjarë të kenë trajnim minimal ose nuk kanë asnjë trajnim fare. Oficerë dhe trajnerë me përvojë janë vendosur për të luftuar në Ukrainë dhe disa ka të ngjarë të jenë vrarë në konflikt.”– tha ai.


Top Channel

Lexo lajme interesante

You may also like