Mbi 480 familje nën ujë në Shkodër, nisin evakuimet – Shqip

by admin
Spread the love

Nënkryetari i Bashkisë së Shkodrës, Tonin Dedaj u shpreh në një intervistë për Euronews Alnania se situata me përmbytjet mbetet problematike në Shkodër dhe pse intensiteti i shirave ka rënë.

Dedaj nënvizoi se deri më tani janë evakuuar 30 familje dhe në total janë 482 familje të rrethuara nga uji.

“Intensiteti i reshjeve ka rënë, po situata mbetet problematike në këtë bashki. Momentalisht që flasim ka rreth 1855 hektarë tokë në prezencën e ujit dhe rreth 482 familje janë të rrethuara nga uji. Gjatë ditës së djeshme dhe sot vijon evakuuakemi i banoreve. 30 familje janë evakuuar deri më tani”, u shpreh ai.

Dedaj sqaroi se personat që po evakuohen po vendosen në konvitetet e universitetit të Shkodrës.

Ai renditi edhe zonat më problematike, të cilat janë: Njësia Dajç, Velipojë, Gur i Zi, njësia Bërdicë dhe një lagje e qytetit, Ajasëm.

You may also like