“Magnezi për trupin është si vaji për makinën”

by admin
Spread the love

Magnezi për trupin është si vaji për makinën. Ai është një mineral master përgjegjës për mbi 300 funksione në trup.

Kur qeliza ka mjaftueshëm magnez, nivelet e kalciumit janë të stabilizuara. Kur ka mungesë magnezi në qelizë, futet shumë kalcium në qelizë.

Ka disa lloje magnezi, me funksione të ndryshme.

  1. Magnesium Malate, redukton dhimbjet muskulare
  2. ⁠Magnesium glycinate, relakson, qetëson nervat
  3. ⁠Magnesium citrate i shëndetshëm për veshkat dhe relaksim të muskujve
  4. ⁠Magnesium taurate dhe orotate i shëndetshëm për sistemin kardiovaskular
  5. ⁠Magnesium chloride, detoksifikues i veshkave
  6. ⁠Magnesium L threonate për çrregullimet neurale./Mësimet e Diolës
Artikulli MëparshëmMos nxitoni tek ilaçet, provoni këto teknika për dhimbjet e stomakut
Artikulli TjetërRasti parë, 4-vjeçari në Shkodër infektohet nga fruthi

You may also like