Luftë emigrantëve të paligjshëm/ Franca e Anglia pritet të nëshkruajnë marrëveshjen historike

by admin
Spread the love

Zyrtarët britanikë do të vendosen në Francë për të luftuar krizën e emigrantëve pasi kryeministri i Anglisë, Rishi Sunak të sigurojë një marrëveshje historike me Emanuel Macron, presidentin francez.

Marrëveshja historike do të lejojë oficerët e Forcave Kufitare të Mbretërisë së Bashkuar në qendrat e kontrollit francez për të ndihmuar në luftimin e nisjeve të anijeve të vogla nëpër Kanal.

Shuma e dorëzuar rezulton si më  e madhja  ndonjëherë nga taksapaguesi i Mbretërisë së Bashkuar në Francë , që mendohet të jetë rreth 80 milionë funte,  për patrullimet e përshkallëzuara kundër gomones.

Rishi Sunak tregoi dje se një marrëveshje ishte e afërt pas takimit të tij të parë me presidentin francez Emmanuel Macron. Kryeministri tha se kishte ripërtërirë besimin dhe optimizmin se mund të arriheshin marrëveshje me Parisin dhe partnerët e tjerë evropianë për të luftuar emigracionin e paligjshëm.

“Një marrëveshje është duke u diskutuar dhe mendoj se është në fazën përfundimtare”, tha zëdhënësi zyrtar i kryeministrit.

“Unë në fakt po e lë këtë me besim dhe optimizëm të ripërtërirë se duke punuar së bashku me partnerët tanë evropianë, ne mund të bëjmë një ndryshim, të kapërcejmë këtë sfidë të emigrimit të paligjshëm dhe të ndalojmë njerëzit që vijnë ilegalisht”, tha Sunak.

Pothuajse 40,000 emigrantë kanë mbërritur në Britani me varka të vogla deri më tani këtë vit, krahasuar me një rekord të atëhershëm 28,500 në të gjithë vitin 2021.

 


Top Channel

Lexo lajme interesante

You may also like