Lucerni kërkon 1 300 konsumues të birrës – Eichhof dëshiron të thyejë rekordin botëror

by admin
Spread the love

Një rekord i ri botëror do të vendoset në festën e Qytetit të Lucernit dhe gjithashtu do të verifikohet zyrtarisht nga rekordi botëror Guinness. Fabrika e birrës Eichhof tani po kërkon më shumë se 1 300 vullnetarë që pinë shumë

Ju pëlqen të pini birrë dhe nuk keni asgjë të planifikuar për të shtunën? Atëherë nisuni për në Lucern – sepse të shtunën, më 25 qershor 2022, do të vendoset një rekord i ri botëror në festën e Qytetit të Lucernit. Fabrika e birrës së Lucernit Eichhof dëshiron të hyjë në librin zyrtar të rekordeve Guinness me dollinë më të gjatë në botë. 1301 vullnetarë po kërkohen për të ndihmuar në thyerjen e rekordit ekzistues nga Bangkok dhe për ta sjellë atë në Lucern.
Versioni ishte shkruar gabimisht si ora 13:00, kur do të konsumohej nga një birrë falas ose një pije joalkoolike në Bahnhofsstrasse përballë kullës së ujit. “Çdo pjesëmarrës merr një birrë”, thotë Remo Vicere nga Eichhof për “20 Minuten”, transmeton portali Shtegu. Kur të formohet aty radha, do të shpërndahet një raund tjetër birre dhe tentativa për rekord do të fillojë ndoshta në orën 13:00.

“Plani është që personi i parë të thotë dolli për të dytin, i dyti për të tretën, e kështu me radhë”, tha Vicere. Nëse eventi është i suksesshëm me të paktën 1 301 pjesëmarrës, atëherë shpallja zyrtare e rekordit të mundshëm botëror duhet të bëhet nga ora 16:00. Ideja erdhi për të ofruar diçka të veçantë për fuqinë punëtore të vetë kompanisë, por edhe për rajonin e Lucernit pas dy viteve të vështira të pandemisë së koronavirusit.

Rekordi aktual u vendos më 14 dhjetor 2019 në Bangkok. Për fushatën, e cila u organizua nga Coca-Cola Tajlandë, 1300 njerëz u mblodhën për të bërë dolli me cola. Zviceranët janë ndoshta më të njohur me dolli me një birrë ose një alternativë joalkoolike sesa me një pije freskuese.

Lexo lajme interesante

You may also like