Lëndimi i Vlasicit është një goditje e dyfishtë për kroatët – Dalic nuk do të marrë zëvendësues për të!

by admin
Spread the love

Një ditë para ndeshjes me Shqipërinë, kombëtarja kroate e futbollit ka mbetur me 25 lojtarë. Nga skuadra e Dalicit doli Vlasic, i cili gjatë stërvitjes pësoi një lëndim muskulor dhe për të ka përfunduar kampionati në Gjermani.

Është një goditje e re për kroatët pasi u mposhtën bindshëm nga Spanja (0:3) në ndeshjen e parë, por edhe për Dalicin pasi rrezikoi me Vlasicin në start. Përveç kësaj, tani ai nuk ka të drejtë për alternativë, gjë që u konfirmua.

Domethënë, sipas rregullave të UEFA-s, lojtari i cili është lënduar ose është sëmurë para fillimit të Euros (14 qershor) mund të zëvendësohet, por nëse ai largohet pas ndeshjes së parë, Federata e humb atë të drejtë. Rregulli është disi më liberal kur bëhet fjalë për portierët; Ata në rast dëmtimi mund të zëvendësohen nga një portier tjetër që nuk është në listë në asnjë moment gjatë turneut.

Dalic, siç raporton HNS, ka thënë se i vjen shumë keq sepse Vlasic ka investuar shumë mund dhe energji për të ndihmuar kombëtaren në Euro.

/GazetaBlic Sport

You may also like