Kushdo që nuk e ka testin PCR, paguan një gjobë prej 200 frangash

by admin
Spread the love

Rregulloret e reja i kanë prekur turistët si dhe shtetasit zviceranë. Në vend të kësaj, lista e karantinës hiqet

Testi i ri i detyrueshëm që Këshilli Federal zviceran ka nxjerrë për të luftuar variantin Omikron, vlen edhe për ata që janë vaksinuar dhe ata që janë shëruar. Nga e shtuna duhet të bëni një test PCR përpara hyrjes dhe një test të dytë PCR ose antigjen midis ditës së katërt dhe të shtatë pas hyrjes. Për më tepër, pyetje të tjera lindin për udhëtimin e shkurtër gjatë pushimeve dhe për turistët që duan të vizitojnë Zvicrën. Përgjigjet më të rëndësishme.
Çfarë duhet të kem gati përveç testit PCR?

Qeveria Federale zvicerane kërkon një formular udhëtimi të plotësuar. “Të dhënat e kontaktit janë të rëndësishme nëse njerëzit duhet të informohen për një rast pozitiv në mjedisin e tyre”, thotë një fletudhëzim nga BAG. Të gjithë personat mbi 16 vjeç i nënshtrohen rregullores së re. Ai vlen për turistët dhe qytetarët zviceranë që kthehen në vend. Udhëtarët i përballojnë vetë shpenzimet.

Cilat janë përjashtimet nga rregulli i testimit?

Ekzistojnë gjithashtu përjashtime për udhëtarët ndërkufitarë dhe për njerëzit që vijnë nga rajonet kufitare. Ju nuk keni nevojë të tregoni një test ose një formular kontakti. Këto fusha përfshijnë:

• Zonat në Gjermani: Shteti i Baden-Vyrtemberg dhe Shteti i Bavarisë
• Territoret në Francë: rajonet Grand-Est, Bourgogne / Franche Comté dhe Auvergne / Rhône-Alpes
• Zonat në Itali: rajonet e Piemonte, Lugina Aosta, Lombardia dhe Trentino/Tirol Jugor
• Zonat në Austri: Land Tirol dhe Land Vorarlberg
• Territoret në Lihtenshtajn: e gjithë Principata

Kush e kontrollon testin e detyrueshëm?

Në rastin e udhëtimeve ajrore, tashmë ekziston një detyrim për të kontrolluar hipjen. Linjat ajrore janë përgjegjëse për këtë. “Kur hyni me mjete të tjera transporti, kryhen kontrolle të rastësishme në kufi për të përcaktuar nëse ka një test negativ”, thuhet në fletudhëzimin federal. Pas hyrjes, kantonet mund të përdorin formularin e hyrjes për të kontrolluar nëse një test është kryer. “Në të njëjtën kohë, të gjitha hotelet dhe pronarët me qira të pushimeve janë të detyruar të kontrollojnë praninë e një testi për mysafirët.

Po sikur të mos bëj një test?

Në këtë rast, autoritetet mund të vendosin një gjobë. Ajo arrin në 200 franga, informon portali Shtegu. “Personi duhet gjithashtu të testohet menjëherë pas hyrjes në vend dhe të informojë kantonin”, shkruan Qeveria Federale.

Si po reagon sfera e turizmit?

Rregullat e reja e bëjnë më të vështirë hyrjen e turistëve në Zvicër. “Na vjen keq për shtrirjen e kërkesës së testit për të gjithë udhëtarët, pasi kjo masë nënkupton një disavantazh të qartë konkurrues për turizmin zviceran”, shkruan Shoqata Zvicerane e Turizmit. “Shpenzimet e testimit janë të shtrenjta dhe, veçanërisht për familjet me disa persona, një arsye për të lëvizur në një vend të huaj afër kufirit”.

A zbatohen ende rregullat e karantinës?

Jo. Të gjitha vendet janë hequr nga lista e karantinës nga e shtuna.

Po sikur të jem aktualisht në karantinë udhëtimi?

Kushdo që ka hyrë së fundmi në Zvicër nga një vend me një variant shqetësues dhe ka hyrë në karantinë, do të mund të lëvizë sërish lirisht nga e shtuna. Sidoqoftë, këta njerëz duhet gjithashtu të testohen katër deri në shtatë ditë pas kthimit të tyre me shpenzimet e tyre.

Lexo lajme interesante

You may also like