Kurti dhe Gërvalla njoftojnë ambasadorët e Kosovës për sanksionet ndaj Rusisë

by admin
Spread the love

Pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia, kryeministri Albin Kurti dhe kryediplomatja Donika Gërvalla kanë mbajtur një takim të jashtëzakonshëm me ambasadorët dhe shefat e misioneve diplomatike dhe konsullore të Kosovës.

Aty u diskutua për agresionin ushtarak dhe invadimin e Ukrainës nga Federata Ruse.

“Diplomatët tanë, me detyrë në vende të ndryshme të botës, u njoftuan nga kryeministri Kurti dhe zëvendëskryeministrja Gërvalla për vendimin e fundit të Qeverisë së Republikës së Kosovës për vendosjen e sanksioneve ndaj entiteteve dhe individëve nga Rusia, Bjellorusia dhe dy rajonet e Ukrainës që shpallën ilegalisht “pavarësinë” . Me këtë veprim, Republika e Kosovës u rreshtua përkrah vendeve demokratike, në këtë betejë botërore kundër diktaturës e autokracisë”, u tha në takim.

Ambasadorët bënë të ditura pozicionet dhe zhvillimet e fundit të vendeve pritëse dhe vendeve të tjera që i mbulojnë.

Ata po ashtu njoftuan Kurtin dhe Gërvallën lidhur me angazhimin e tyre intensiv në përcjelljen e informacionit te vendet që mbulojnë për pozicionin e Kosovës në

You may also like