Kur do të ketë një vendim në gjyqin e Johnny Depp kundrejt Amber Heard?

by admin
Spread the love

Trupi gjykues që mbikëqyr gjyqin e Johnny Depp kundrejt Amber Heard ka hyrë në ditën e dytë të diskutimit në Fairfax, Virginia.

Depp e paditi ish-gruan për shpifje për një shkrim të bërë në vitin 2018 në Washington Post, ku tha se ishte viktimë e dhunës në familje pavarësisht se nuk kishte përmendur emrin e aktorit.

Heard e kundërshtoi ish-bashkëshortin e saj, duke e akuzuar atë se dyshohet se ka orkestruar një “fushatë shpifjeje” kundër saj dhe duke e përshkruar padinë e tij si një vazhdimësi të “abuzimit dhe ngacmimit”.

Depp ka kërkuar 50 milionë dollarë dëmshpërblim, ndërkohë që Heard ka kërkuar 100 milionë dollarë dhe imunitet kundër pretendimeve të Depp.

Gjyqi në padinë e Depp filloi më 11 prill.

Në gjashtë javë dëshmi pati rrëfime tronditëse të marrëdhënies së trazuar të ish-çiftit, ndërsa juria dëgjoi dëshmitë nga të dy aktorët, si dhe një varg njerëzish të tjerë që i njihnin.
Të dy ekipet ligjore dhanë argumentet e tyre përfundimtare të premten (27 maj) përpara se çështja t’i dërgohej jurisë.

Ja një vështrim në atë që vjen më pas:

Kur do të ketë një vendim?

Në përfundim të argumenteve përmbyllëse, jurisë iu kërkua të tërhiqej, të diskutonte dhe të arrinte një vendim nëse, në balancën e probabilitetit, Heard kishte shpifur për Depp në artikullin e Washington Post.

Nëse juria arrin në përfundimin se ajo e bëri, Heard do të urdhërohet t’i paguajë Deppit 50 milionë dollarët që ai kërkon si kompensim, megjithëse gjykata mund të rekomandojë që atij t’i jepet më shumë ose më pak se kjo shifër.

Edhe nëse aktori nuk do të merrte shumën e plotë që ka kërkuar si dëmshpërblim, sërish pritet që ekipi i tij të përshëndes një rezultat të tillë si justifikim për argumentet e tij dhe të shpallë të rikthyer reputacionin e klientit të tyre.

Nëse juria vendos në favor të zonjës Heard, Depp nuk do të marrë asgjë dhe mund të urdhërohet që t’i paguajë ish-bashkëshortes së tij 100 milionë dollarët që ajo ka kërkuar në kundërpadinë e saj.

Përsëri, anëtarët e jurisë mund të konkludojnë se kjo shifër është shumë e lartë ose e pamjaftueshme dhe të rekomandojnë një rregullim në përputhje me rrethanat.

Është e pamundur të thuhet se sa kohë do t’i duhet jurisë për të diskutuar mbi pretendimet e Depp për shpifje, veçanërisht duke pasur parasysh malin e provave të paraqitura.


Lexo lajme interesante

You may also like