Kur barazia prodhon padrejtësi…! | Shqip

by admin
Spread the love
1a7253ebfd94147be1a9016b1f9dc492.jpeg
Redi Shehu

Jo çdo akt barazie nënkupton që automatikisht është një akt drejtësie. Padyshim që barazia është mekanizmi kryesor përbërës i drejtësisë, por ama, ka raste kur barazia mekanike, simetrike të prodhojë padrejtësi. Ajo që ka rëndësi është arritja e një përfundimi apo rezultati të drejtë edhe pse metoda e ndjekur mund të duket jo e barabartë. Kjo bën që mes drejtësisë dhe barazisë të ketë një dallim cilësor mes tyre. Është tjetër gjë të pohojmë shpërndarjen e barabartë të drejtësisë dhe është tjetër gjë të konstatojmë shpërndarjen e barabartë të padrejtësisë. Regjime të cilat në thelb nuk kanë zgjedhjen me vullnet të lirë, janë të dënuara të garantojnë shpërndarje të barabartë të padrejtësisë, e kur është kështu atëherë heshtja është akti më i padrejtë i mundshëm. Nga krahu tjetër shpërndarja, e barabartë e drejtësisë është procesi që garanton siguri, paqe dhe rend në një shoqëri.

Nga: Redi Shehu

You may also like