Kryeministri letonez: Sa më të forta sanksionet ndaj Rusisë, aq më shpejt do të përfundojë lufta

by admin
Spread the love

Kryeministri letonez, Arturs Krišjānis Kariņš ka përshëndetur raundin e fundit të sanksioneve kundër Moskës, duke thënë se “sa më të forta të jenë sanksionet, aq më shpejt do të përfundojë lufta”.

“Të gjitha vendet anëtare janë të vendosura të largohen nga varësia ruse energjetike,” tha ai pas mbërritjes në një takim të posaçëm të Këshillit Evropian në Bruksel të martën, raporton CNN-i.

“Gjatë 20, 30 viteve të fundit, kombet kanë ndërtuar infrastrukturë, e cila ka qenë shumë e varur nga burimet ruse të energjisë, dhe ne po largohemi shumë shpejt nga kjo. Për disa shtete anëtare është më e lehtë, për shtetet e tjera anëtare është në fakt fizikisht më e vështirë për shkak të mungesës së porteve, mungesës së infrastrukturës, por të gjithë po lëvizin në të njëjtin drejtim”, tha Kariņš.

Rruga Press

Lexo lajme interesante

You may also like