Kovaçevski-Petkov: Të bëjmë përparim në miqësi në vend nacionalizmit dhe gjuhës së urrejtjes

by admin
Spread the love

Kryeministri Dimitar Kovaçevski, i shoqëruar nga ministrat që janë pjesë e delegacionit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, sot në mëngjes mbërriti në rezidencën “Bojana”, ku priti kryeministrin Kiril Petkov dhe ministrat e qeverisë të Republikës së Bullgarisë, një seancë e bashkëkryesuar nga dy kryeministrat.

Në fjalimin e tij në seancën plenare, kryeministri Kovaçevski theksoi se me vullnet të fortë politik dhe në një kohë të shkurtër të dy qeveritë organizuan seancën e përbashkët si një hap tjetër i rëndësishëm drejt zgjidhjeve me interes dhe përfitim të ndërsjellë për popujt tanë.

Mesazhet pozitive nga vizita në Shkup dhe atmosfera miqësore e këtij takimi konfirmojnë se qytetarët e Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë janë jashtëzakonisht të interesuar për lidhje të forta ekonomike dhe për aktivitete të ndërlidhura të bashkëpunimit”, tha kryeministri Kovaçevski.

Kovaçevski i vlerësoi si shumë të rëndësishme aktivitetet për përkrahjen e integrimeve evropiane që sjellin të tashmen dhe të ardhmen tonë të përbashkët evropiane dhe për këtë është e rëndësishme të thellohet bashkëpunimi mes dy vendeve përmes shkëmbimeve kulturore, arsimore dhe rinore, ndërlidhjes së infrastrukturës, mobilizim, lëvizje, digjitalizim, rrjedhje e shpejtë informacioneve pa ndërprerje.

Kryeministri Kovaçevski shtoi se një pjesë serioze i kushtohet këtyre temave dhe një hap i mëtutjeshëm është bërë në Sofje me formimin e grupeve punuese nga të cilat pritet që në këtë seancë të përbashkët të jenë prioritetet në secilën fushë të kompetencës së tyre ra dakord.

Kovaçevski theksoi se si në Shkup ashtu edhe në Sofje dialogu filloi nga qëndrimi se momenti i ri politik i krijuar përmes mandateve të dy qeverive të reja krijon kushte për të bërë një hap të përbashkët përpara në periudhën e ardhshme.

“Ne do të punojmë përmes potencialeve dhe mundësive, jo përmes problemeve dhe pengesave. Ky është çelësi i së ardhmes dhe veçanërisht i së ardhmes sonë të përbashkët në Bashkimin Evropian”, tha kryeministri Kovaçevski në fjalimin e tij në seancën plenare të seancës së përbashkët të qeverive.

Kryeministri i Republikës së Bullgarisë Kiril Petkov në fjalën e tij theksoi se seanca e përbashkët ndërqeveritare është në interesin më të mirë të të dy popujve.

Formimi i kalendarit të përbashkët të qeverive dhe grupeve punuese është i një rëndësie të veçantë për procesin e integrimeve evropiane të Maqedonisë së Veriut përmes realizimit të planeve dhe projekteve realiste”, tha Petkov.

The post Kovaçevski-Petkov: Të bëjmë përparim në miqësi në vend nacionalizmit dhe gjuhës së urrejtjes appeared first on InfoShqip.com.

Lexo lajme interesante

You may also like