Kovaçevski: Nuk do të jetë e lehtë të vendoset për ndryshimet kushtetuese, pres që deputetët të tregojnë zotësi

by admin
Spread the love
Skriningu me Bashkimin Evropian po ecën ashtu siç ishte planifikuar dhe para nesh tani janë ndryshimet kushtetuese, të cilat do të jenë para Kuvendit të Maqedonisë dhe para 120 deputetëve tanë. Për mua është e qartë se vendimi i tyre nuk do të jetë i lehtë, por pres që ata të tregojnë sjellje shtetërore, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski në një intervistë për MIA-n.

”Ajo që është e qartë është se ata kanë një zgjedhje që të lënë gjithçka të jetë ashtu siç ka qenë dhe ta lënë vendin në stagnim dhe pasiguri, por sinqerisht besoj dhe kam besim se ata do të jenë në lartësinë e detyrës dhe do të marrin një vendim për të siguruar një më të mirë. e ardhmja për ne dhe fëmijët tanë. Deputetët janë ende dhe mbi të gjitha përfaqësues të qytetarëve dhe qytetarët duan të jetojnë në një shtet anëtar të BE-së. Ata duan që ne të jemi anëtarë të plotë. Jo vetëm për hir të anëtarësimit në vetvete, por për hir të një standardi më të mirë jetese, për hir të një sundimi më të mirë të ligjit, infrastrukturës më të mirë, shërbimeve më të mira për qytetarët, për hir të përparimit ekonomik, drejtësisë sociale dhe sundimi i demokracisë. Qytetarët duan një jetë më të mirë sipas standardeve evropiane, sepse duan që fëmijët e tyre të qëndrojnë në shtëpi dhe të ndërtojnë të ardhmen e tyre këtu” , thotë Kovaçevski i cili përsëriti se ne nuk kemi alternativë përveç anëtarësimit në BE dhe se rruga nuk do të jetë e lehtë, por duhet ndjekur.

”Shikoni të gjitha shtetet anëtare që ishin në situatën tonë shumë vite më parë, dhe që përjetuan rritje dhe zhvillim serioz pas anëtarësimit në BE. Dhe rruga e tyre nuk ishte e lehtë, dhe transformimi i tyre ishte gradual dhe i vështirë, por sot qytetarët e tyre kanë shansin të jetojnë në vende me standard më të mirë, të bëhen më të pasur, të jetojnë evropianë dhe të lirë. Nëse do të jemi atje tani varet vetëm nga ne. Duart e përkrahjes nga miqtë tanë, këtë shans që e kemi, nuk duhet ta humbim” – thotë Kovaçevski në një intervistë për MIA-n.


You may also like