Kosovari e dorëzon pasaportën kosovare, por mbetet edhe pa pasaportë austriake

by admin
Spread the love

Pavarësisht premtmeve, një kosovari në Austri papritmas nuk iu dha pasaporta austriake. Për shkak se sipas autoriteteve, ai nuk ka respektuar një kufizim të shpejtësisë. Por tani ndërhyri Gjykata e Lartë

Ai është në Austri që nga viti 2010, ka një grua dhe dy fëmijë, punon si menaxher flote në një kompani vendase dhe dëshiron të bëhet austriak. Bëhet fjalë për një kosovar që ka aplikuar për shtetësi në shtator të vitit 2017, informon portali Shtegu. Por tani burri nuk ka më pasaportë dhe konsiderohet si person pa shtetësi, sepse autoritetet kanë bërë gabime.
Në tetor 2020, shteti e siguroi atë se do të merrte pasaportën austriake nëse heq dorë nga ajo kosovare. U tha dhe u bë. Më 11 dhjetor 2020, burrit i humb pasaporta kosovare. Por në fund të prillit 2021, autoritetet hoqën premtimin për dhënien e shtetësisë.

Arsyeja: ndëshkimi i shpejtësisë në trafik. Në tetor 2020, burri kishte tejkaluar kufirin e 100 me 33 km/h. Gjykata Administrative Shtetërore konfirmoi se autoriteti që ia mohoi natyralizimin – duke iu referuar dënimeve të tjera të lehta administrative – ishte një “vepër e rëndë penale”.

Gabim, siç ka shpjeguar tani Gjykata Kushtetuese: Një vendim i tillë zyrtar “duhet të bazohet në rrethana të reja veçanërisht të rëndësishme”. Kjo nuk është çështja. Vendi duhet të përballojë kostot e procedurës dhe personi pa shtetësi tani mund të shpresojë për një pasaportë austriake.

Lexo lajme interesante

You may also like