KON u kërkon të gjitha Federatave Ndërkombëtare këtë për Rusi

by admin
Spread the love

Bordi Ekzekutiv (EB) i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) sot u ka kërkuar të gjitha Federatave Ndërkombëtare të Sporteve që të zhvendosin ose anulojnë të gjitha garat e tyre sportive të planifikuara për t’u mbajtur në Rusi ose Bjellorusi, njofton Komiteti Olimpik Ndërkombëtar.

Bordi Ekzekutiv (EB) i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) përsëriti sot dënimin e fortë për shkeljen e armëpushimit olimpik nga qeveria ruse dhe qeveria e Bjellorusisë përmes mbështetjes së saj në këtë.

Ata duhet të marrin parasysh shkeljen e armëpushimit olimpik nga qeveritë ruse dhe bjelloruse dhe t’i japin përparësi absolute sigurisë dhe sigurisë së atletëve.

Vetë IOC nuk ka asnjë ngjarje të planifikuar në Rusi apo Bjellorusi.

You may also like