Kompanitë e huaja punësojnë një pjesë të banorëve, por fitimet i çojnë në shtetet e tyre – Shqip

by admin
Spread the love

Në emisionin Klan Debat ku diskutohet për Zonat Zhvillimore Teknologjiko – Industriale dhe investimet e huaja në vend, drejtori i OEMVP-së, Drilon Iseni hodhi dyshime mbi përfitimet reale nga investimet e jashtme në vend.

“Shikuar konceptualisht duhet të bëhet analizë se vallë këto zona a sjellin ndonjë përfitim për ekonominë apo thjeshtë targetojnë një problem makroekonomik, siç është punësimi. Shpesh në koluare të ndryshe po diskutohet se këto kompani që vijnë nga jashtë punësojnë një pjesë nga banorët lokalë, por fitimin e tyre e dërgojnë në vendet e tyre”, deklaroi Iseni në emisionin Klan Debat me Biljana Georgievskan./KlanMacedonia

You may also like