Koha e mjaftueshme e gjumit për fëmijët

by admin
Spread the love

Fëmija mesatarisht fle nga shtatë deri në tetë orë gjumë çdo natë, por klinikat shëndetësore thonë se kjo nuk mjafton.

Studimet tregojnë se prindërit shpesh nuk e dinë se për sa gjumë kanë nevojë fëmijët e tyre, duke rezultuar në rezultate të dobëta të testit, ulje të përqendrimit dhe më pak funksione njohëse.

Sa gjumë u duhet fëmijëve?

Sasia e gjumit që i nevojitet një fëmije ndryshon sipas grup moshës dhe nëse nuk mbyllin mjaftueshëm sytë, kjo mund të ndikojë në zhvillimin e tyre njohës, sipas Klinikës Shëndetësore të Cleveland.

Në grup moshën e fëmijëve nga 5 deri në 12 vjeç, Klinika Shëndetësore e Cleveland thotë se atyre u duhen 9 deri në 12 orë gjumë çdo natë, megjithatë, sasia mesatare e gjumit është shumë më pak.

Nevojat e çdo grup moshe ndryshojnë, duke rezultuar në një sasi më të vogël të gjumit ndërsa fëmija rritet.

I porsalinduri (0-3 muajsh): 14-17 orë gjumë

Foshnja (4-11 muaj): 12-15 orë gjumë

I vogli (1-2 vjeç): 11-14 orë gjumë

Parashkollor (3-5 vjeç): 10-13 orë gjumë

Mosha shkollore (6-13 vjeç): 9-11 orë gjumë

Numri i orëve që fëmijët kanë nevojë për të fjetur përfshin pushimet e marra gjatë ditës dhe përfshin një orar më të hershëm të gjumit.

Një sasi e pamjaftueshme e gjumit lidhet me “obezitetin, diabetin, lëndimet, shëndetin e dobët mendor dhe problemet me vëmendjen dhe sjelljen”, sipas faqes së internetit të CDC.

Lexo lajme interesante

You may also like