Kjo është mosha ideale për t’u bërë nënë

by admin
Spread the love

Pavarësisht nëse jeni një grua apo jo, me siguri keni dëgjuar konceptin e orës biologjike të femrës. Shpesh e dëgjoni atë të nxitur nga të afërmit dhe miqtë e tyre me dashamirësi për gratë në të 30-tat e tyre: “U rrite tani”, thonë ata. “Kur ke ndërmend të bësh një fëmijë!”

Ndërsa ju mund të rrokullisni sytë nga kjo pyetje e shpeshtë dhe shpesh herë e bezdisshme ekziston një grimcë e të vërtetës për faktin se afati kohor është i kufizuar.

Cila është mosha më e mirë për të pasur një fëmijë?

Nuk ka përgjigje të lehtë për këtë pyetje. Në fakt, mosha më e mirë për të lindur një fëmijë do të ndryshojë nga personi në person. Biologjikisht, ju jeni më pjellorë në vitet 20 dhe 30, dhe do të jetë shumë më e vështirë të keni foshnje në moshën 40 vjeç ose më të vjetër, shkruan Living.

Por gjithashtu duhet të jeni të përgatitur emocionalisht, mendërisht dhe financiarisht për të marrë përsipër sfidën për t’u bërë prind.

Në cilën moshë gratë janë më pjellore? Kur mundet që një grua të mos mbetet shtatzënë?

Megjithëse pjelloria është shumë personale dhe ndryshon nga gruaja në grua, ekziston një lidhje midis pjellorisë dhe moshës së grave. Në përgjithësi, sa më i vjetër që jeni, më pak shanset ka për të mbetur shtatzënë.

Në moshën 20-24 mundësia për të ngelur shtatzanë është 86%

25-29 mundësia 79%

30-34mundësia63 %

35-39 mundësia 52%

40-44 mundësia 36%

Mbi 45 mundësia 5%

You may also like