Kjo është admiralja e parë femër në Marinën Turke – Shqip

by admin
Spread the love

Një zhvilllim historik ka ndodhur në Forcat e Armatosura Turke, ku Gyoken Firat u bë zëvendësadmiralja e parë femër. Në fakt, është hera e parë që një grua merr një titull kaq të lartë, me Emine Erdogan, bashkëshortja e presidentit turk, e cila ka nxituar ta urojë.

Kush është Gyoken Firat?

Gyoken Firat ka lindur në Stamboll në vitin 1977 dhe është diplomuar në vitin 1998 në Akademinë Detare. Nga viti 1998 deri në vitin 2017, shërbeu në njësi të ndryshme të Komandës së Forcave Detare, ndërsa shërbeu gjithashtu si Oficere e Armëve Nëndetëse dhe Oficere e Luftës kundër Nëndetëseve në fregatën Yavuz.

Nga viti 2003 deri në vitin 2005, Firat shërbeu si kapitenia e parë femër i anijes turke në Training Boat-2, një nga anijet stërvitore ku studentët e Akademisë Detare përgatiteshin për detyrat e tyre detare. Njëkohësisht ka mbajtur poste të ndryshme në selinë e Shtabit të Përgjithshëm dhe në Ministrinë e Mbrojtjes Kombëtare, ndërsa në vitin 2022 është caktuar në Komandën Detare MC Northwood në Britaninë e Madhe. /tesheshi.com/

You may also like