Kastriot Rexhepi: Nëse do të paraqitesha në foltore në Parlament, do kishte tensione sikur më 27 Prill

by admin
Spread the love

Një natë para të enjtes kur do të mbahej seanca, po mendoja, thotë deputeti Kastriot Rexhepi në emisionin “Stadion” në Radio Kanal 77. Ai ka një qëndrim që të shkojë në Parlament dhe të marrë pjesë, të kërkojë proceduralisht dhe më në fund për të bërë deklaratë.

“Seanca mund të bëhej. Sipas Rregullores duhet të jenë 61 deputetë që të hapet rendi i ditës dhe të vazhdojë seanca. Në atë rast interpelanca mund të zgjaste deri në mesnatë, që do të thotë se deri në mesnatë mund të krijohej një situatë nëse do të kishim diskutime, debate. Nisur nga përvoja e deritanishme, në çdo debat dhe diskutim, të njëjtat debatohen nga opozita, gjë që ngre tensione”, tha deputeti Rexhepi për “Stadion”.

Seanca ka mundur të mbahet, por ka informacione se mund të jetë e shkurtër. Por nga ana tjetër, thotë ai, nëse do të kishte votuar do të duhej të kërkonte pushim para votimit.

“Atëherë do të isha nën presion, duke u lutur të mbështes iniciativën. do të ekspozohesha. Dhe realisht 1 në 60 nuk do të ishte e lehtë, nga ana tjetër, duke pasur parasysh ngjarjet e 27 prillit, por edhe disa situata të tensionuara që patëm në këtë përbërje, nuk jemi ende në atë nivel të demokracisë kur të pranohet mendimi. pas dënimit ose të drejtës për mospajtim. Vlerësova se do të ishte më e mira siç bëra edhe pse e di që pati efekte në publik, të afërm e miq, shqetësimin e tyre për sigurinë time dhe vendin ku jam. I njoftova atë mëngjes, vetëm vajzës sime që jeton jashtë dhe motrës sime që është në Amerikë, se do të jemi mirë, të padisponueshëm, edhe ata për shkak të gjithë atmosferës menduan se diçka më kishte ndodhur. I kërkoj falje të gjithë qytetarëve që u shqetësuan për sigurinë tonë dhe të gjitha rrethanat. Dje personalisht i kam kërkuar falje koordinatorit të VMRO DPMNE-së, Nikolla Micevskit sepse është dashur të jetë disa orë me skafander, por kam vlerësuar se më së miri do të ishte të arrij atë që kam si bindje, të mos bie kjo Qeveri, jo. “Po kthehemi”, tha Rexhepi.

Ai thotë se nuk është konsultuar me asnjë nga partitë, përveçse herë pas here për konsultimet e tyre që kanë pasur.

Dy-tri ditë para mbledhjes së nënshkrimeve, qëndrimi i BESËS dhe të gjitha takimet tona konsultative ka qenë që të vazhdojmë në këtë Qeveri dhe të mos krijohet një shumicë e re pa zgjedhje. Në disa raste, pas koordinimit të partnerëve të koalicionit në Qeveri, Sekretari i Përgjithshëm ka theksuar se kjo mazhorancë vazhdon, është stabile dhe se legjitimiteti i shumicës është nxjerrë nga shumica parlamentare. Dy ditë para mbledhjes së nënshkrimeve patëm një mbledhje konsultative në të cilën nuk morën pjesë kolegët atje, vetëm kolegu Fadil Zendeli i cili erdhi pak orë para atij takimi me kryetarin e partisë Kasami dhe e njoftoi se nuk do të pranonte të votonte për asnjë qeveri. ku është LSDM brenda saj, për arsyet e saj. Në një farë mënyre rezulton të jetë për shkak të dy gjërave. Një gjë është se ka një ndryshim të papritur, brenda natës pozicioni nga një pozicion në tjetrin kalon në tjetrin edhe pse ka rrethana që mund të debatojmë, disi duke e ditur që zoti Zendeli nuk do të dorëzohet, por kjo nuk ka kuptim për mua dhe “Nuk justifikohet që ka ndryshuar qëndrim.“- tha ai.

Ai beson se situata do të qetësohet dhe se ishte vetëm një e drejtë demokratike, bindje e tij, thotë nuk hyj në Qeveri, por jam pjesë e asaj Qeverie dhe mbetem. Unë jam për vazhdimësinë, për zhvillimin e atyre proceseve që ne kemi mbrojtur, për integrimin evropian, por edhe për reforma të tjera.

Tani që ka përfunduar i gjithë procesi, unë kam dalë me status. Fillimisht i shkrova zotit Kasami dhe zotit Hoxha, i thashë Kasamit të zgjidhte një vend dhe kohë për t’u takuar sepse ishte shumë i shqetësuar t’i shpjegonte dhe në fund të më jepte mundësinë të dëgjoja nëse më kishin rrëmbyer apo jo, sepse në publiku pretendoi se ai nuk besonte. Fatkeqësisht deri më sot nuk më ka kontaktuar, është gati të komunikojë me politikanë të tjerë që e kanë fyer në të kaluarën dhe unë si bashkëpunëtor më i ngushtë nuk kam gjetur kohë të më dëgjoj, të paktën privatisht. Ata më fikën dhe kanë frikë të zbulojnë të gjithë të vërtetën për atë që po ndodh.Kam bërë apel që të mos nguten, po nguten sepse kanë dalë nga qeveria, në një farë mënyre po bëjnë dëm dhe po tregojnë papërgjegjshmëri ndaj njerëzve që kanë më pak se një vit në post apo në punë”, tha Rexhepi.

BESA më ka përjashtuar dhe nuk jam i përditësuar, edhe selia në Shkup është e mbyllur me dry, që është turp, që unë apo të tjerët të mos kemi mundësi të bëjmë takime, tubime me strukturat informative. “Në vend që të krijojnë një mekanizëm që unë t’i informoj ata, në fund vendosën ta mbyllin selinë në Shkup”, tha Rexhepi.

Derisa të marrë zyrtarisht një shkresë nga autoritetet se është përjashtuar nga partia, deri atëherë do të veprojë dhe është deputet i Lëvizjes BESA dhe kur të ndodhë kjo do të veprojnë si i pavarur. Ai thotë se nuk ka plane të bashkohet me ndonjë parti tjetër politike.

Do të jem deputet i pavarur dhe do ta kryej atë që kam si obligim ndaj qytetareve“- tha Rexhepi.

Lexo lajme interesante

You may also like