Jay-Z fiton gjyqin ndaj kompanisë së famshme të parfumit – Shqip

by admin
Spread the love

16:19 | 25 Shkurt 2022

Reperi fitoi në një çështje gjyqësore në vazhdim me kompaninë e parfumeve “Parlux” të enjten, pasi një gjykatë e apelit vendosi që Parlux i detyrohej artistit 4.5 milionë dollarë nga marrëdhënia e tyre e mëparshme e biznesit.

52 vjeçari fillimisht u padit për 68 milionë dollarë në 2016 nga “Parlux”, i cili pretendoi se ai nuk i përmbushi detyrimet e tij kontraktuale të përcaktuara në 2012 për të promovuar aromën, e cila quhej “Gold Jay “, transmeton lajmi.net.

Rasti shkoi në gjyq në New York City vjeshtën e kaluar për tre javë dhe Jay-Z, emri i vërtetë i të cilit është Shawn Carter, dëshmoi për dy ditë.

Në gjyq, juria tha se Jay-Z, i cili përfaqësohej nga avokati Alex Spiro, nuk ishte përgjegjës për 68 milionë dollarët dhe “Parlux” nuk i detyrohej 4.5 milionë dollarët në honorarët e papaguar që artisti i “Big Pimpin” kërkoi në një kundërpadi.

Gjykatësi John Higgitt i Divizionit të Apelit, Departamenti i Parë tha se rezultatet e një apeli përcaktuan se Jay-Z dhe organizata e tij S. Carter Enterprises LLC kishin të drejtën për një gjykim të përmbledhur mbi kundërpadinë e tyre për honorarët në padi.

Rekordi është i qartë: “Parlux” shiti produkte të licencuara pas 31 korrikut 2015, por nuk arriti të paguante honorare për ato shitje”, tha Higgitt.

Në gjyq, avokati i “Parlux”, Anthony Viola tha se interpretuesi i “99 Problems”,  shkeli kontratën e vitit 2012 duke mos u paraqitur në një event të Macy’s që nisi debutimin e aromës në 2014 dhe nuk e promovoi produktin në “Good Morning America” dhe në “Women’s Wear Daily” si ra dakord.

“Parlux investoi 29 milionë dollarë në atë sipërmarrje – ai mbështeti përfundimin e marrëveshjes – të pandehurit nuk e mbështetën përfundimin e tyre të pazarit,” tha Viola në fjalën e tij përmbyllëse. “Nëse të pandehurit do ta kishin përmbushur kontratën, nëse do të kishin mbështetur përfundimin e marrëveshjes së tyre, Parlux do të kishte pasur një sukses të arratisur. Ne do të kishim 67.6 milionë dollarë fitime neto”.

Spiro tha se Jay-Z nuk po kërkonte që produkti të dështonte, kishte një vit kohë për të bërë paraqitjet për të cilat ishte rënë dakord në kontratë dhe nuk ishte i mandatuar të paraqitej në eventin e lansimit./Shqip/

 

 

You may also like