Japonia do të heqë kufizimet për turistët e huaj pas më shumë se dy vitesh pandemi

by admin
Spread the love

Japonia do të hapë dyert e saj për turistët e huaj, pas më shumë se dy vitesh kufij të mbyllur për shkak të pandemisë Covid.

Turistët do të mund të vizitojnë vendin pa vizë dhe nuk do të kenë më nevojë të kalojnë në një agjenci udhëtimesh, gjithashtu do të hiqet kufiri për mbërritjet ditore që nga 11 tetori.

Njoftimi i Japonisë vjen në të njëjtën kohë që Tajvani dhe Hong Kongu gjithashtu lehtësuan rregullat e hyrjes për vizitorët.

Tajvani do të heqë kërkesat e karantinës për mbërritjet ndërkombëtare deri në mesin e tetorit, ndërsa Hong Kongu tha këtë të premte se do të kalonte nga karantina e hoteleve në kërkesat e qëndrimit në shtëpi nga 26 shtatori.

Për Japoninë, fluksi i pritshëm i udhëtarëve do të jetë një nxitje e mirëpritur për qeverinë dhe bizneset lokale, pasi jeni japonez ka rënë në pikën e tij më të ngadaltë kundrejt dollarit amerikan në gjashtë muaj.

“Japonia do të lehtësojë masat e kontrollit kufitar për të qenë në të njëjtin nivel me SHBA-në”, tha kryeministri Fumio Kishida.

Sipas BBC, vendi ka lejuar vizitorë që nga qershori, por ata duhej të ishin pjesë e turneve.

Kishida njoftoi gjithashtu një skemë nxitëse për udhëtimet e brendshme që do të japë zbritje në udhëtime, çmime të parkut tematik, ngjarje sportive dhe koncerte.

Programe të ngjashme janë futur në rihapjet e vendeve të tjera për të inkurajuar vendasit të shpenzojnë dhe të stimulojnë ekonominë. Megjithatë, si kudo tjetër, rritja e kostos së jetesës ka qenë një shqetësim mbizotërues për vendasit.

Ekonomia e tretë më e madhe në botë ishte një nga fuqitë e fundit aziatike që i mbajti kufijtë e saj të mbyllur për shkak të shqetësimeve shëndetësore Covid.


Top Channel

Lexo lajme interesante

You may also like