Janë pranuar 268 nga 686 ankesash për maturën shtetërore të qershorit, vijojnë paraqitjet për afatin e gushtit

by admin
Spread the love

Qendra Shtetërore e Provimeve (QSHP) kumtoi se pas rezultateve preliminare të maturës shtetërore në sesionin e qershorit për provime, të publikuara më 4 korrik, ankesë në afatin ligjor kanë shtruar 686 kandidatë 268 prej të cilave janë pranuar.

“Nëse kandidatëve u pranohet ankesa, ndryshon vlerësimi për atë lëndë. Në kuadër të rregullave ligjore, sot (12 korrik 2023) Qendra Shtetërore e Provimeve i dorëzoi rezultatet lidhur me ankesat e maturës shtetërore të afatit të qershorit deri tek shkollat. Këto rezultate janë përfundimtare. Maturantët të cilët shtruan ankesa mund të paraqiten sot prej orës 12 deri në orën 15:30 në telefonat 075/268-862 (për gjuhët amtare dhe matematikën) dhe në numrin 076/346-486 për gjuhë të huaj, që caktojnë shqyrtimin e testeve. Shqyrtimin e testeve e bëjnë kandidatët personalisht në terminin e caktuar më 13 korrik 2023 në QSHP”, kumtoi pasdite Qendra Shtetërore e Provimeve.

Deri në fund të kësaj jave është paraqitja e kandidatëve për dhënien e pjesës eksterne të maturës shtetërore për afatin e gushtit të provimeve.

Provimet do të realizohen më 10 gusht 2023 – kur do të jepet gjuha dhe letërsia shqipe, gjuha dhe letërsia maqedonase dhe gjuha dhe letërsia turke dhe më 11 gusht 2023 – kur do të jetë testimi i provimit zgjedhor ekstern: Gjuha angleze, gjuha frenge, gjuha gjermane, gjuha ruse, metematika, estetika dhe filozofia.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gifYou may also like