Identitet elektronik kombëtar për çdo qytetar – Shqip

by admin
Spread the love

Qeveria e RMV-së në seancën e 121-të ka shqyrtuar dhe miratuar Informatën e MPB-së, për nevojën e hartimit të Planit për krijimin e Identitetit Kombëtar Elektronik për cdo qytetar dhe ka shqyrtuar dhe pranuar Planin, bashkë me Planin e Realizimit.

Qëllimi, sic përcjell KlanM, është caktimi i identitetit elektronik të qytetarëve të RMV-së, që sipas MPB-së, duhet të jetë shtylla për transformimin digjital të shoqërisë, me cka do të mundësohet qasje e unifikuar për shfrytëzimin e shërbimeve elektronike dhe këmbimit të të dhënave, si brenda vendit ashtu edhe jashtë në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe BE.

Lexo lajme interesante

You may also like