Ide të çuditshme biznesi me të cilat mund fitoni para – Shqip

by admin
Spread the love

Histori të mahnitshme të njerëzve që u pasuruan në kohën tonë.

Të bëhesh i pasur nuk është aq e vështirë sa duket për shumë prej nesh. Sidomos për njerëzit me imagjinatë të pasur.

Shërbimet e të marrit me qera një mik

Ne të gjithë u rritëm me miqtë e dikujt tjetër, por shumë pak njerëzve ju vjen në mendje kjo për të fituar para. Për fat të keq apo për fat të mirë, sot jetojmë në një epokë krejtësisht të ndryshme, ku miqësia fiton goxha. Për ta bërë këtë, thjesht krijoni një llogari në faqen e internetit RentAFriend.com për të specifikuar orarin për të cilën jeni të gatshëm të “bëni miq” dhe të prisni derisa dikush të jetë i interesuar. Një situatë vërtet e favorshme.

Regjistrimi në faqen “Friend for rent” është falas dhe ju mund të fitoni deri në 50 $ në orë.

Ideja e këtij website i erdhi pronarit të saj Scott Rosenbaum pasi vizitoi site-t e Dating. Ai vuri re se asnjë nga këto shërbime nuk ofronte miqësi dhe prandaj vendosi ta mbushë këtë boshllëk. Rosenbaum thekson se shërbimi i tij mbështetet në një marrëdhënie thjesht platonike.

Shërbimet që ofrojnë një paparac personal

Paparacët “gjuajnë” jo vetëm për të famshmit. Tani mund të punësosh paparacin tënd për t’iu ndjekur gjatë gjithë ditës. Kjo është ajo që bën faqja e internetit Celeb4aday.com – kjo i jep të gjithëve një mundësi për t’u ndjerë si një yll, qoftë edhe vetëm për një ditë. Ndonjëherë paparacët punësohen për t’iu kënaqur juve ose për të luajtur me miqtë tuaj, si një dhuratë për një ditëlindje ose për ndonjë event tjetër.

Reklamimi në fytyrë

Nxënësit Ed Moyes dhe Ross Harper dolën me një mënyrë origjinale për të fituar para për shkollën. Ata pikturojnë në fytyrat e tyre reklama dhe më pas fotografohen me një fytyrë qesharake ose një video qesharake me kërkesë të klientit. Ndonjëherë ata duhet të hidhen me parashutë ose të zhyten në ujë të ftohtë.

Ekspertët e tregut

Shërbimi online i “Student of fortune” ofron shërbimet e tij për ata që përjetojnë ndonjë vështirësi me zhvillimin e CV apo ndonjë problem tjetër. Nëse e konsideroni veten një ekspert për diçka, mund të shkoni në faqen e internetit dhe të zgjidhni t’iu përgjigjeni një listë pyetjesh. 20 % e përgjigjes suaj do të jetë në dispozicion në faqen e internetit për të bërë një pyetje që çdokush mund të vendosë nëse do të blejë apo jo shpjegimin tuaj. Shumë “ekspertë” arrijnë të shesin njohuritë tuaja për para, ndonjëherë fitojnë disa mijëra dollarë.

Furnizues për flutura

Edhe pse mund të tingëllojë shumë e çuditshme, ju mund të fitoni miliona madje edhe flutura.

Filloi me faktin se një mik i Jose Monico i ofroi atij një bast për 100 dollarë, duke pretenduar se ai nuk do të jetë në gjendje të fitojë një jetë duke shitur flutura. Që atëherë kanë kaluar shtatë vjet. Në vitin 2006 të ardhurat e kompanisë arritën në 1 milion dollarë.

Tregti virtuale për pasuri të patundshme

Loja online Second Life e bëri Anshi Chang të ishte milionerja e parë e vërtetë që mori një status në botën virtuale.

Si e bëri këtë? Bleu, rinovoi dhe shiti pasuritë e patundshme virtuale. Në ditët e para të Second Life ajo ka investuar në këtë kompani të çuditshme, 9,95 dollarë. Fitimi i sotëm i lojës së Gref është 150 mijë dollarë në vit.

Kontrolluesi i yjeve

Kush i zotëron yjet? Çdokush, apo jo? Prandaj, ju mund të regjistroni një yll në emrin e tyre dhe të merrni një certifikatë. Një organizatë e quajtur regjistri ndërkombëtar i yjeve (International Star Registry) u cakton yjeve emrat e njerëzve që nga viti 1979. Të famshëm, personalitete dhe njerëz të pasur thjesht përdorin shërbimet e IRS për të blerë një yll si një dhuratë për ndonjë nga të dashurit e tyre.

IRS ofron çantën dhuratë: mund të zgjidhni një yll “të lirë” në qiell, ta quani atë sipas dëshirës dhe të merrni një certifikatë me datën e regjistrimit dhe koordinatat e sakta. Do t’ju jepet një fragment i hollësishëm i hartës së yllit me një rreth të kuq të shënuar me “yllin” tuaj, broshurën e informacionit dhe letrën e urimit. Plus, emri i yllit nga koordinatat e tij do të publikohet në dosjen “Vendi juaj në hapësirë”.

Policia e patave

Pasi David punonte në klubin e golfit – puna e tij ishte ta mbante atë në gjendje të përsosur. Shpesh ai duhej t’i largonte patat dhe vendosi se kjo gjë do të bënte një biznes të mirë.

Në vitin 1986, David themeloi “policinë e patave”, e cila na shpëton nga pushtimi i patave nëpër objekte të ndryshme: parqe, biznese, klube golfi dhe madje edhe lëndina private. Për këtë qëllim, një qen stërvitet posaçërisht që ndjek patat pa i dëmtuar ato. Me kalimin e kohës, biznesi është rritur dhe në vitin 2000 fitimi i kompanisë arrinte pothuajse dy milionë dollarë.

You may also like